Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Πετροπόλεμος στα Λύκεια, δίπλα από τα νήπια

Αναστολή των 8ου και 12ου νηπιαγωγείων ζητά ο ΣΕΠΕ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Την αναστολή της λειτουργίας των νηπιαγωγείων που βρίσκονται στον προαύλιο χώρο των Γενικών Λυκείων που τελούν τα τελευταία 24ωρα υπό κατάληψη, ζητάει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς όπως του καταγγέλθηκε από νηπιαγωγούς, είναι επικίνδυνη η παρουσία εκπαιδευτικών και νηπίων στο χώρο, λόγω του πετροπόλεμου που γίνεται στον προαύλιο χώρο των Λυκείων.
Βάσει των καταγγελιών των νηπιαγωγών, γίνονται μάρτυρες της ανταλλαγή πετρών μεταξύ των μαθητών που βρίσκονται στα Γενικά Λύκεια που τελούν υπό κατάληψη. Ο πετροπόλεμος δεν είναι συνεχής αλλά ανά διαστήματα όπου σε συνδυασμό με τον θόρυβο από τα διαμαντάκια, αφενός τρομάζουν τα 4χρονα και τα 5χρονα, αφετέρου κινδυνεύουν, αφού κάποια πέτρα μπορεί να ξεφύγει και να τραυματίσει είτε εκπαιδευτικό είτε παιδάκι. Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΠΕ Αντώνη Κουρσάρη, είχε επισημανθεί σ την δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Μ. Υδραίου, που έχει την ευθύνη, πως είναι αδύνατη η συνύπαρξη μαθητών Λυκείων και νηπίων στον ίδιο χώρο. «Το πρόβλημα ξεκινά από την συνύπαρξη και την τοποθέτηση των προκατασκευασμένων αιθουσών για νηπιαγωγεία μέσα στον χώρο των ΓΕΛ μ ε ευθύνη της δημοτικής αρχής. Παράλληλα, ακούγονται και κροτίδες και οι νηπιαγωγοί αναγκάζονται να κρατούν τα παιδιά μέσα στον χώρο των νηπιαγωγείων, κάτι που ιδιαίτερα αυτή την χρονιά με την πανδημία, καθιστά ακόμη πιο προβληματική την εκπαιδευτική λειτουργία. Διαταράσσεται πλήρως το παιδαγωγικό κλίμα, τα παιδιά νιώθουν φόβο από την κατάσταση που επικρατεί λίγα μέτρα μακριά τους»
Στη συνέχεια, επαναλαμβάνει το αίτημα περί αναστολής λειτουργίας του 8ου και του 12ου νηπιαγωγείου, έστω ακόμη και για την Παρασκευή, μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να δουν από εδώ και πέρα πως θα κινηθούν. Προς σε αυτή τη κατεύθυνση πρότεινε τη σύσκεψη μεταξύ πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων , ώστε να λάβουν σχετική απόφαση. Τέλος, εκφράζοντας την άποψη ότι είναι απαράδεκτο να πρέπει να λύσει το θέμα η αστυνομία, προτείνει οι διευθύνσεις εκπαίδευσης να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των μαθητών για να λήξει η κατάληψη

Διακριτική αντιμετώπιση από την Αστυνομία
Στο μεταξύ, η αστυνομική διεύθυνση Κέρκυρας, η έδρα της οποίας είναι δίπλα από τα Λύκεια, έχει ενημερωθεί για την επικρατούσα κατάσταση στα Γενικά Λύκεια. Ωστόσο η τακτική της είναι ψύχραιμη και διακριτική αντιμετώπισης της όλης κατάστασης, καθώς, όπως αναφέρουν κύκλοι της αστυνομίας, το ζήτημα αφορά σε παιδιά, είτε μικρά είτε μεγαλύτερα ενώ σε καμία περίπτωση δεν σκοπεύουν να εισέλθουν στον χώρο των σχολείων.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!