Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

ΠΟΕΣΕ: Τι ζητούν οι εστιάτορες και οι επαγγελματίες συναφών επαγγελμάτων από την κυβέρνηση

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό την Παρασκευή, στην οποία ζητά μέτρα ανακούφισης για τον κλάδο ο οποίος δέχεται το ισχυρότερο πλήγμα από την πανδημία.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: “Πρωταρχικό καθήκον και υποχρέωση όλων, πρωτίστως της κυβέρνησης, είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Τα μέτρα που λαμβάνει η Πολιτεία, για την διασφάλιση της υγείας των πολιτών, δημιουργούν μια παράλληλη οικονομική κρίση που έχει φέρει σε απόγνωση τόσο τους πολίτες όσο και τις επιχειρήσεις. Ένας κλάδος που έχει υποστεί τεράστια ζημιά κατά το τελευταίο 10μηνο
είναι ο κλάδος της εστίασης και των συναφών επαγγελμάτων. Τα μέτρα ανακούφισης και οικονομικής στήριξης του κλάδου είναι ιδιαίτερα θετικά, χωρίς όμως κλαδική εξειδίκευση, με αποτέλεσμα ο κλάδος παρά την στήριξη να αντιμετωπίζει άμεσα προβλήματα βιωσιμότητας.
Το μέτρο της μείωσης κατά 80% των ενοικίων για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, που εσείς ο ίδιος ανακοινώσατε από το βήμα της Βουλής, θεωρείται ένα εξαιρετικό βήμα αφού λαμβάνει υπόψη τις εκκλήσεις μας για την ανάγκη στοχευμένων μέτρων, που από μόνο του όμως δεν μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά για την βιώσιμη επανεκκίνηση του κλάδου μετά την άρση του lockdown.
Σας καταθέτουμε τις προτάσεις του κλάδου για μια υγιή και βιώσιμη λειτουργία του:
 Χρηματοδότηση (μέσα από ειδικό πρόγραμμα) με το 30% του κύκλου εργασιών (τζίρου) με μήνα αναφοράς το Δεκέμβριο του 2019.
 Επιδότηση του 100% του ασφαλιστικού κόστους για το επόμενο 6μηνο, για την διατήρηση των θέσεων εργασίας.
 Κούρεμα των υποχρεώσεων που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία προς το Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία και ΟΤΑ.
 Ρύθμιση σε 120 δόσεις των υπολειπόμενων οφειλών.
 Απαλλαγή από Δημοτικά Τέλη και Φόρους για το επόμενο 6μηνο.
 Μείωση του ΦΠΑ στο 6% τουλάχιστον για το 2021.
 Ένταξη του κλάδου στα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Είναι πλέον ανάγκη η κλαδική προσέγγιση των προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία και η ανάταξη των επιχειρήσεων του κλάδου, που συμβάλλουν καθοριστικά στην απασχόληση, στο ΑΕΠ της χώρας, την προβολή στην τουριστική αγορά αλλά και του ρόλου του ισχυρού
πολλαπλασιαστή για το σύνολο της οικονομίας”.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!