Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Ποιοι αξιοποιούνται στους νέους Δήμους Κέρκυρας & Παξών

Μετά την χθεσινή τελετή παράδοσης-παραλαβής του πρώην Ενιαίου Δήμου στους τρεις νέους ακολουθούν οι ειδικές συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων για τις δημαιρεσίες (εκλογή προεδρείου και Επιτροπών Οικονομικών & Ποιότητας Ζωής).

Η αρχή θα γίνει την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019 με τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, με την Μερόπη Υδραίου να προτείνει για την θέση του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου τον Δημήτρη Μεταλληνό. Τα άλλα τρία Δημοτικά Συμβουλία Βορρά – Νότου & Παξών αναμένεται να πραγματοποιήσουν τις δικές τους συνεδριάσεις την μεθεπόμενη Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019. Με τον Κώστα Λέσση να προτείνει ως Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας τον Γιάννη Καββαδία , τον Γιώργο Μαχειμάρη ως Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας τον Κώστα Γρηγορόπουλο & τον Σπύρο Βλαχόπουλο κατά πάσα πιθανότητα να προτείνει ως πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παξών τον Χρήστο Βλαχόπουλο.

Πόσους Αντιδημάρχους έχει κάθε Δήμος

Σύμφωνα με τη νομοθεσία ο αριθμός των αντιδημάρχων στους δήμους που προέρχονται από συνένωση κατά τον παρόντα νόμο ορίζεται ως εξής: Σε δήμους με πληθυσμό έως πέντε χιλιάδες κατοίκους ορίζονται έως δύο αντιδήμαρχοι, ενώ σε δήμους με πληθυσμό πάνω από πέντε χιλιάδες έναν και έως είκοσι χιλιάδες κατοίκους ορίζονται έως τέσσερις. Σε δήμους που έχουν πληθυσμό από είκοσι χιλιάδες έναν έως πενήντα χιλιάδες κατοίκους ορίζονται έως πέντε αντιδήμαρχοι, ενώ σε δήμους από πενήντα χιλιάδες έναν έως εκατό χιλιάδες κατοίκους ορίζονται έως έξι αντιδήμαρχοι.

Σε δήμους από εκατό χιλιάδες έναν κατοίκους και άνω ορίζονται έως οκτώ αντιδήμαρχοι. Ο αριθμός των αντιδημάρχων αυξάνεται κατά έναν , εάν ο αριθμός των δημοτικών ενοτήτων που συνενώθηκαν είναι από πέντε έως και επτά , κατά δύο εάν ο αριθμός των δημοτικών ενοτήτων είναι από οκτώ έως και εννέα και κατά τρεις εάν ο αριθμός των δημοτικών ενοτήτων είναι δέκα και ανώτερος. Σε περίπτωση που στους νησιωτικούς δήμους ο αριθμός των αντιδημάρχων που ορίζεται βάσει του πληθυσμού είναι μικρότερος από τον αριθμό των δημοτικών ενοτήτων, τότε αυτός προσαυξάνεται ισάριθμα.

Έτσι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων έχει έως εννέα Αντιδημάρχους οι Δήμοι Βόρειας & Νότιας Κέρκυρας έως τέσσερις ο καθένας ξεχωριστά & ο Δήμος Παξών μέχρι δύο.

Ποιοι προορίζονται για Αντιδήμαρχοι
Αφού ολοκληρωθούν οι δημαιρεσίες έρχεται η ώρα του ορισμού των Αντιδημάρχων. Στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων αναμένεται να αξιοποιηθούν ως Αντιδήμαρχοι οι: Γιώργος Παντελιός στα Οικονομικά. Γιάννης Σερεμέτης στην Καθαριότητα. Νίκος Καλόγερος Τεχνικών Υπηρεσιών. Χάρης Γιώτης Καθημερινότητας. Παναγιώτης Βαρούχας Τουρισμού. Χρυσούλα Τόμπρου Πολιτισμού. Ανδρέας Σκούπουρας Κοινωνικής Πολιτικής. Παναγιώτα Τζάννε Παλαιάς Πόλης. Ενώ ένας εκ των τριών δημοτικών συμβούλων των Διαποντίων (Δημήτριος Κατέχης-Βασίλειος Αργυρός-Αλέξανδρος Κατέχης) θα αναλάβει την Αντιδημαρχία Διαποντίων.

Στους Δήμους Νότιας – Βόρειας Κέρκυρας & Παξών

Στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας την Καθαριότητα θα αναλάβει ο Αλέξανδρος Καστρινός. Ενώ για τις άλλες τρεις Αντιδημαρχίες ακούγονται τα ονόματα των Γιώργου Σαγιά, Σωκράτη Ανδριώτη & Νίκου Κουρτέση. Στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας την καθαριότητα θα αναλάβει ο Ανδρέας Σαούλος και τα Οικονομικά ο Σταμάτης Πουλιάσης. Τέλος η καθαριότητα του Δήμου Παξών θα πάει στα χέρια του Μανώλη Βλαχόπουλου.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!