Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Ποιο είναι το Σχέδιο Εκτάκτων Αναγκών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων;

Το Σχέδιο Εκτάκτων Αναγκών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, ζητάει, μεταξύ άλλων να τησ δοθούν, η δημοτική σύμβουλος της παράταξης “Φωνή Δημότες για Διαφάνεια” Άντζελα Ρίγγα, με τη σημείωση αυτά να δοθούν πριν την α[ποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Στην σχετικής της ερώτηση προς τους Δήμαρχο Μ. Υδραίου, αντιδήμαρχο Τ.Υ. Ν. Καλόγερο, Καθημερινότητας Χ. Γιώτη, αναφέρει:

Σύμφωνα με το από 20/09/2021 επισυναπτόμενο δημοσίευμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για τα πλημμυρικά φαινόμενα»* στην ιστοσελίδα ErtNews, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Γενικό Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας σχετικά με την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων με την κωδική ονομασία «Δάρδανος», οι Δήμοι, οι Περιφέρειες και οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας θα πρέπει να έχουν ήδη ολοκληρώσει τον σχεδιασμό αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων με την σύνταξη των αντίστοιχων Σχεδίων σε επίπεδο Δήμων, Περιφερειών και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, αντίστοιχα.

Με αφορμή των προ 10-ημέρου πλημμυρικών φαινομένων και καταστροφών περιουσιών επιχειρήσεων και κατοικιών στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων λόγω υπερχείλισης των ποταμιών και των ρεμάτων, ζητώ να μου κοινοποιηθούν τα εξής:

  1. Το Σχέδιο Εκτάκτων Αναγκών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων
  2. Τα πρακτικά και τις ημερομηνίες των ειδικών συνεδριάσεων των Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων (Σ.Τ.Ο.), με θέμα την πρόληψη και ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.
  3. Το σχεδιασμό της δράσης του Δήμου μας αναφορικά με τις αναμενόμενες ενέργειες των υπηρεσιών (ποια, πότε, τι) του Δήμου για την ανακούφιση των υφισταμένων καταστροφών και συνεπειών των πρόσφατων πλημμυρικών φαινομένων.

Θα παρακαλούσα τα παραπάνω να μου κοινοποιηθούν πριν την 22η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2021 καθότι καθότι τα έγγραφα αυτά οφείλουν να είναι άμεσα εύκαιρα.

 

Άντζελα Ρίγγα, Δημοτική Σύμβουλος Φωνή Δημότες για Διαφάνεια

 

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!