Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Πράσινο σημείο στα Γουβιά και… γκρι στρώματα – Ντροπή μας! (φωτο)

Όποια δημοτική αρχή και να εκλεγεί, όποιος και να αναλάβει, από όποιον πολιτικό χώρο ή με υπερκομματικό ή μη ψηφοδέλτιο, την παιδεία μας ως άνθρωποι, δεν μπορεί να μας την αλλάξει ή τουλάχιστον δεν προλαβαίνει. Το ζήτημα των απορριμμάτων τεράστιο και άλυτο – τουλάχιστον άμεσα – με κακοδιαχειρίσεις και τεράστιες καθυστερήσεις. Σύμφωνοι! Ευθύνες υπάρχουν και θα πρέπει να αναληφθούν (όχι στους ουρανούς!). 

  Για την έλλειψη παιδεία μας, ποιος ευθύνεται; Για την έλλειψη σεβασμού τόσο προς τον εαυτό μας όσο και προς τους συμπολίτες μας, ποιος μπορεί να κάνει κάτι,

αν εμείς οι ίδιοι δεν αλλάξουμε. Ούτε μπορεί να αποτελεί δικαιολογία το γεγονός ότι επειδή η κατάσταση με τις σωρούς των απορριμμάτων είναι τέτοια, θαρρπεπει να την επιβαρύνουμε στη λογική, τι 10 κάδοι ξεχειλισμένοι, τι δέκα κάδοι ξεχειλισμένοι με σωρούς ογκωδών αντικειμένων περιμετρικά τους. Οι σκέψεις αυτές, συνοδευόμενες με εκνευρισμό, είναι προϊόν των εικόνων που δημοσιεύθηκαν στην διαδικτυακή ομάδα “Τα παράπονά σου στο δήμαρχο” όπου η Διονυσία Φίλιππα αποτυπώνει σωρούς ογκωδών απορριμμάτων έξω από τους μπλε κάδους, σε απόσταση αναπνοής από το “Πράσινο Σημείο” στα Γουβιά, όπου ευαισθητοποιημένοι πολίτες προσπαθούν να λειτουργούν με νύχια και με δόντια.

 

Για την κατάντιά μας δυστυχώς, ο κακός μας εαυτός φταίει, ή ο εαυτός μας απλώς!

 

Χριστίνα Χονδρογιάννη

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!