Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Προβληματισμός της Ενωσης Εστίασης Κέρκυρας στη τηλεδιάσκεψη με το Στ. Γκίκα

Στην  τηλεδιάσκεψή  του βουλευτή Στ. Γκίκα με  τον Πρόεδρο της Ένωσης Εστίασης Κέρκυρας, Νίκο Βεργέτη, και τα μέλη του Δ.Σ., εκφράστηκε ο εύλογος προβληματισμός και η ανησυχία του κλάδου για την επόμενη ημέρα στον χώρο της Εστίασης.

Οπως αναφέρει ο κ. Γκίκας:

Από την πλευρά της Ένωσης ετέθησαν ζητήματα, όπως: η ανάγκη διαφορετικής αντιμετώπισης των νησιών από την ηπειρωτική Ελλάδα,
η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση,
η κατάργηση της προκαταβολής για το οικονομικό έτος 2020,
η επιδότηση εργασίας,
η μείωση των επιτοκίων στον τραπεζικό δανεισμό για τις επιχειρήσεις (να είναι στα χαμηλά επίπεδα που καταγράφονται σε άλλες χώρες της ΕΕ),
η παράταση της μείωσης των ενοικίων κατά 40% όσο διαρκέσει η κρίση,
η εφάπαξ επιχορήγηση για τις επιχειρήσεις του κλάδου κατ’αναλογία με άλλες χώρες της ΕΕ και τέλος,
η εξέταση της δυνατότητας διεύρυνσης των κριτηρίων για λήψη της «επιστρεπτέας προκαταβολής» από τις επιχειρήσεις εστίασης.

Από την πλευρά μου ανέφερα, ότι σήμερα αναμένεται η εξειδίκευση περεταίρω μέτρων από τους αρμόδιους Υπουργούς, ενώ αναμένονται και οι αποφάσεις της ΕΕ την 6η Μαΐου για το ζήτημα “επιχορηγήσεις vs δάνεια” (grants vs loans) που θα κρίνουν την δυνατότητα περαιτέρω στήριξης των οικονομιών της ΕΕ.

Τα αιτήματα του κλάδου θα μεταφερθούν εκ νέου στα αρμόδια Υπουργεία, όπως συνέβη ξανά και προ 15 ημερών, ώστε να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή δέσμη πολιτικών για την στήριξη του κλάδου της Εστίασης, λαμβανομένων πάντοτε υπ’όψιν των δυνατοτήτων και των αντοχών της Ελληνικής οικονομίας”.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!