Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Προς δημιουργία Ομάδας Τοπικής Υποστήριξης για τη Νότια Κέρκυρα με επίκεντρο πολιτισμό & περιβάλλον

Στην 1η συνάντηση εργασίας φορέων με θέμα τη «Διαμόρφωση Μνημονίου Συνεργασίας για τη Στρατηγική Ανάπτυξη με επίκεντρο τον θαλάσσιο πολιτισμό  στην περιοχή της Νότιας Κέρκυρας» που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη 24/9/2020 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ), στις Αλυκές Λευκίμμης, μετείχε ο Σύλλογος Φίλων και Προστασίας περιoχών Natura Νότιας Κέρκυρας δια του αντιπροέδρου του Αλ. Χρυσικόπουλου. 

Στη συνάντηση την οποία κάλεσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, μετείχαν ακόμα ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας και το ΚΠΕ ενώ θετικοί στη συμμετοχή τους δήλωσαν-  παρότι δεν παρέστησαν- η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και η Αλιευτική Οργάνωση Πετριτή.

Στη συνάντηση έγινε παρουσίαση των μέχρι σήμερα δράσεων του έργου εδαφικής συνεργασίας «FISH&CHIPS» του οποίου οι κυριότερες δράσεις αφορούν στη δημιουργία του Οικομουσείου στονΠετριτή, σε ψηφιοποιημένεςπολιτιστικές διαδρομές, σε εργαστήρια αλλά και στην ευαισθητοποίηση του κοινού μέσα από αλλεπάλληλεςσυναντήσεις, στη Λευκίμμη, στο Πετριτή και στον Άγιο Ματθαίο.

Στόχος του Μνημονίου Συνεργασίας των συμμετεχόντων φορέων είναι η δημιουργία Ομάδας Τοπικής Υποστήριξης για τη Νότια Κέρκυρα (LOCAL SUPPORT GROUP) και η διάσωση των ιδιαίτερων πολιτιστικών χαρακτηριστικών των παράκτιων περιοχών. ΕπΊκεντρο αποτελεί η ιδέα ότι ο πολιτισμός και το περιβάλλον μπορούν να αποτελέσουν τους κύριους συντελεστές της αναπτυξιακήςδιαδικασίας στη νότια Κέρκυρα.

Ο Σύλλογος Φίλων και Προστασίας περιοχών Natura Νότιας Κέρκυρας διατύπωσε την ανεπιφύλακτηυποστήριξη του Σχεδίου από το Δ.Σ. του Συλλόγου και εξέφρασε την αγωνία του για τα προβλήματα πουπαρουσιάζουν οι περιοχές NATURA και κυρίως οι Αλυκές Λευκίμμης. Ιδιαίτερα επισημάνθηκε η ανάγκη διάσωσης της λιμνοθάλασσας Αλυκών από τη διάβρωση με την εκπόνηση μελέτης από επιστημονικούς φορείς καθώς η διάβρωση πλέον αποτελεί τη βασική απειλή των ακτών της περιοχής.

Τέλος, συμφωνήθηκε ότι η υπογραφή του Σχεδίου/Μνημονίου Συνεργασίας θα γίνει στα τέλη του τρέχοντος μήνα αφού γίνει η σχετική διαβούλευση στα επιμέρους ΔΣ των συμμετεχόντων φορέων.-

 

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!