Quantcast
Σπυριδούλα Κόκκαλη - Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας Περιβάλλοντος και Δημοσίων Σχέσεων του δήμου και o Ιωάννης Πουλιάσης - Αναπληρωτής Διευθυντής Διοικητικών, Οικονομικών και Ανάπτυξης
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης ανακυκλώσιμων toners στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας, πρωτοπόρος στην κυκλική οικονομία και στην πράσινη βιώσιμη ανάπτυξη, εφαρμόζει πρώτος το πρόγραμμα κυκλικής οικονομίας με την επαναχρησιμοποίηση ανακυκλώσιμων toners και εκτυπωτικών μηχανημάτων ολικής λειτουργικής ανακατασκευής.
Πρόσφατα υπογράφθηκε σύμβαση συνεργασίας για τα επόμενα 2 χρόνια που αφορά την ανακύκλωση,
επαναχρησιμοποίηση αλλά και την πλήρη τεχνική  υποστήριξη όλων των εκτυπωτικών δραστηριοτήτων 
του δήμου.
Με την κίνηση του αυτή ο δήμαρχος, κ. Μαχειμάρης, δίνει το καλό παράδειγμα στους πολίτες προωθώντας την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση με ευεργετικά αποτελέσματα της προστασίας 
του περιβάλλοντος, την τόνωση της τοπικής οικονομίας με εξοικονόμηση πόρων αλλά και την προώθηση της κοινωνικής οικονομίας που συνδέεται άρρηκτα με την κυκλική οικονομία και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Τα αμοιβαία οφέλη που προκύπτουν από την “πράσινη” μετάβαση, είναι υπερ. των πολιτών του δήμου
Βόρειας Κέρκυρας, οικονομικά και περιβαλλοντικά.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα έχει να διανύσει σημαντικό χαμένο έδαφος στην επίτευξη του στόχου
επαναχρησιμοποίησης  των απορριμμάτων της. Συγκεκριμένα βρίσκεται στην 24η θέση σε σύνολο 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!