Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Πρόεδρος Δασκάλων: Αρκετά τα κενά στην Πρωτοβάθμια παρά τους διορισμούς

Μετά την πραγματοποίηση των μόνιμων διορισμών περίπου 200 εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση τοπικά, διαπιστώνεται ότι παραμένουν ακόμη αρκετά κενά «ακάλυπτα».

Ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κέρκυρας, Αντώνης Κουρσάρης μιλώντας στο kerkyrasimera.gr για το ζήτημα, τόνισε ότι οι διορισμοί δεν ήταν αρκετοί για την πλήρη και καθολική κάλυψη των κενών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα εκτιμώμενα κενά για προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε Κέρκυρα και Παξούς είναι τα εξής:

  • 40 κενά δασκάλων σε πρωινά τμήματα
  • 17 κενά νηπιαγωγών
  • 20 κενά εκπαιδευτικών με ειδικότητα Αγγλικά για τα δημοτικά σχολεία
  • 10 κενά εκπαιδευτικών με ειδικότητα Αγγλικά για τα νηπιαγωγεία (μειωμένου ωραρίου, διότι φέτος πραγματοποιείται για πρώτη φορά η εφαρμογή του μαθήματος των Αγγλικών στα νηπιαγωγεία)
  • 17 κενά γυμναστών
  • 6 κενά δασκάλων μουσικής
  • 10 κενά δασκάλων πληροφορικής
  • 8 κενά δασκάλων θεατρικής αγωγής
  • 17 κενά δασκάλων εικαστικών
  • 6 κενά εκπαιδευτικών με ειδικότητα Γαλλικά και Γερμανικά

Όπως δηλώνει ο κ. Κουρσάρης, μεγαλύτερα είναι τα κενά στους εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης. Σύμφωνα με τα εγκεκριμένα κενά του Υπουργείου Παιδείας, οι πιστώσεις που πρέπει να διατεθούν στην Κέρκυρα φτάνουν τους 120 δασκάλους παράλληλης στήριξης και στους 30 νηπιαγωγούς. Φέτος όμως, για πρώτη φορά, παρατηρούνται περικοπές από το Υπουργείο Παιδείας θέτοντας το όριο των 2 εκπαιδευτικών ανά σχολείο, αγνοώντας γνωματεύσεις για παιδιά που έχουν ανάγκη παράλληλης στήριξης.

Δεδομένων των συνθηκών ο ΣΕΠΕ αναμένει από τις 25 Αυγούστου τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με την ελπίδα η κάλυψη να είναι καθολική διότι διαφορετικά πολλά παιδιά θα στερηθούν την βοήθεια που έχουν ανάγκη.

ΝΑΝΣΥ ΔΟΡΔΟΚΙΔΟΥ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!