Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Πρόσκοποι Κέρκυρας: «Το challenge με τους λουκουμάδες πέτυχε! Μετρήσαμε χαμόγελα!

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρόκληση και πρόσκληση των Προσκόπων Κέρκυρας να ξεπεράσουμε όλοι μαζί τους 10.000 λουκουμάδες ή τηγανίτες την παραμονή τ’ Αγιού, όπως παραδοσιακά εορτάζεται στην Κερκυρα όπου κόσμος και ντουνιάς συγκεντρώνεται στο Φαληράκι με εκδηλώσεις, μουσική, διαγωνισμού, δράσεις και άφθονους δωρεάν λουκουμάδες ή τηγανίτες όπως τους λέμε στην Κερκυρα.

Η ανακοίνωση των Προσκοπων

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες βράδυ (11/12/2020) παραμονή του Αγίου Σπυρίδωνα η πρό(σ)κληση  LOUKOUMADES CHALLENGΕ 2020.  

Όταν  βάλαμε τον στόχο των 10.000 λουκουμάδων ή τηγανίτων όπως παραδοσιακά τους λέμε στην Κέρκυρα, φαινόταν ανέφικτος, τώρα μας φαίνεται απλός!  

Όλοι ΜΑΖΙ τελικά μπορούμε να κάνουμε τα ανέφικτα απλά!!!  

Αυτό που μας ενθουσίασε φέτος είναι που ενώσαμε Κερκυραίους και μη από παντού, Πρόσκοποι και μη έπαιξαν μαζί μας! Είχαμε φωτογραφίες από Λονδίνο, Ελσίνκι, Δουβλίνο, Κύπρο, από Αθήνα, Κρήτη, Όλυμπο, Δράμα, Γιάννενα, Δερβιζιάνα, ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!  

ΜΠΡΑΒΟ!!! σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς για όλη την προσπάθεια!!!!! 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ που μας βοηθήσατε να διατηρήσουμε την παράδοση και το έθιμο μας. Ένα έθιμο που έρχεται για την Κέρκυρα από την εποχή της Ενετοκρατίας, για τους Προσκόπους μια παράδοση που κρατάει σχεδόν 100 χρόνια. 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ όλους, από τα Λυκοπουλάκια μας μέχρι τους Παλαιούς μας Προσκόπους και τις Επιτροπές Κοινωνικής Συμπαράστασης που κάθε χρόνο συμβάλουν τα μέγιστα για αυτήν την γιορτή.  

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ όλους όσους λερώθηκαν με τα αλεύρια και κάηκαν με τα λάδια για να φτιάξουν λουκουμάδες, να μοιράσουν χαμόγελα στα παιδιά και στους γύρω τους και να μας στείλουν φωτογραφίες και βίντεο τους για να περάσουμε τον στόχο μας. 

Στα αλήθεια δεν μετρήσαμε αν περάσαμε τους 10.000 λουκουμάδες… 

Μετρήσαμε όμως πλατιά χαμόγελα, ευχές αγάπης, χαρά και αισιοδοξία! 

Οι Κερκυραίοι Πρόσκοποι ευχόμαστε σε όλους σας να έχετε πάντα υγεία, δύναμη και ευτυχία στη ζωή σας και στις οικογένειες σας.  

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλη την Κέρκυρα!!! – Ο Άγιος μας να μας προστατεύει πάντα!!! 

 

Κωνσταντίνος Καραμπάτσος

Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Κέρκυρας

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!