Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Πρόταση Ψηφίσματος από τον Αϊβατίδη κατά της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Ο περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής για το Ιόνιο  Γιάννης Αιβατίδης, κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο  πρόταση ψηφίσματος, αναφορικά με το ζήτημα μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Με θέμα την απόφαση του Τούρκου Προέδρου να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Ι. Αιβατίδης και Χ. Βυθούλκας, κατέθεσαν πρόταση ψηφίσματος, βάσει του οποίου το Π.Σ. της ΠΙΝ,

”Α. Καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την κατ´ εξοχήν φονταμενταλιστική ενέργεια του τουρκικού κράτους να μετατρέψει την Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, την <<ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ>>, σε ισλαμικό τόπο λατρείας. Η  ανίερη αυτή πράξη στρέφεται ευθέως και απροκάλυπτα κατά του Ελληνισμού, της Ορθοδοξίας, του Χριστιανισμού εν γένει, αλλά και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και παρακαταθήκης, ενώ αναντίρρητα συνεπάγεται:

  • Μετάλλαξη του κράτους της Τουρκίας, από (κατ´επίφαση έστω) κοσμικό σε απροκάλυπτα πλέον ισλαμικό κράτος, όπως άλλωστε υποστηρίζουν και διανοούμενοι στη γείτονα χώρα με αφορμή την απόφαση μετατροπής της <<Αγίας Σοφίας>>.
  • Απόπειρα της Τουρκίας να αναδειχθεί μέσω αυτής της προκλητικής απόφασης σε ηγέτιδα ισλαμική δύναμη (με την αρωγή της μουσουλμανικής αδελφότητας και της οργάνωσης Χαμάς). Αυτό επιβεβαιώνεται από την αλαζονική και επικίνδυνη για την παγκόσμια ασφάλεια, αλλά και την ίδια την Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου ρήση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πως <<σειρά τώρα έχει η απελευθέρωση του τεμένους Αλ Ακσά στην Ιερουσαλήμ>>, που σημειωτέον λειτουργεί κανονικά.

Β. Καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να εντείνει τις ενέργειές της προς την κατεύθυνση της επιβολής αυστηρών κυρώσεων από την Ε.Ε. στην Τουρκία, προκειμένου να αναστραφεί η εν θέματι απόφαση.

Γ. Έως ότου ανασταλεί και οριστικά αναστραφεί η επίμαχη απόφαση για την <<ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ> και στην περίπτωση που κυρώσεις από την Ε.Ε. ή άλλους διεθνείς οργανισμούς, ενδεχομένως δεν αποφασιστούν ή δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα, να εξεταστεί το ενδεχόμενο να μην λειτουργήσει το ισλαμικό τέμενος στο Βοτανικό, για το οποίο, ως γνωστόν, είχε επιδείξει ύποπτο ενδιαφέρον η Τουρκία, ώστε να χρηματοδοτήσει την ανέγερσή του.”  

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!