Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Πρώτες λαπαροσκοπικές επεμβάσεις στη Χειρουργική με νέα τεχνολογία στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων

Οι  δύο πρώτες λαπαροσκοπικές επεμβάσεις με διεγχειρητική χορήγηση της χρωστικής πράσινου της ινδοκυανίνης (ICG), με τη βοήθεια του πρόσφατα αγορασθέντος 4Κ λαπαροσκοπικού πύργου νέας γενιάς, που διαθέτει κάμερα με τεχνολογία εκπομπής υπέρυθρης ακτινοβολίας πραγματοποιήθηκαν από την Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Η χρωστική ICG όταν εκτεθεί στην ακτινοβολία του παραπάνω φάσματος φθορίζει, επιτρέποντας τη διεγχειρητική απεικόνιση κρίσιμων και ευαίσθητων ανατομικών δομών, με αποτέλεσμα τη διευκόλυνση του χειρουργού και την πραγματοποίηση επεμβάσεων με πολύ ασφαλή τρόπο.

Στην πρώτη περίπτωση πραγματοποιήθηκε λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή. Με τη βοήθεια της ICG χρωστικής έγινε διεγχειρητική φθορίζουσα χολαγγειογραφία, με ανάδειξη των εξωηπατικών χοληφόρων δομών, ενώ η δεύτερη επέμβαση αφορούσε σε λαπαροσκοπικά επιβοηθούμενη νεφρεκτομή (που είναι και η πρώτη τέτοιου είδους επέμβαση στο Νοσοκομείο μας), όπου με τη χρησιμοποίηση της παραπάνω χρωστικής αναδείχθηκαν ευχερώς οι αγγειακές δομές του προς εξαίρεση νεφρού, διευκολύνοντας τα μέγιστα στην ασφαλή ολοκλήρωση της επέμβασης.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου συγχαίρει τα στελέχη της Χειρουργικής Κλινικής, το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, και όλους όσους συμμετείχαν στην επιτυχή έκβαση των επεμβάσεων, η οποία είναι πάντα αρωγός τους για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στου Πολίτες.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!