Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Πυγμαχία: Ο Ισ. Κεφαλληνός ασημένιο στο “ADRIATIC PEARL”

Το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία 92 kg κατέκτησε την Κυριακή (13/3/22) ο 18χρονος κερκυραίος πυγμάχος Ισίδωρος Κεφαλληνός στο 31ο Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας Νέων-Νεανίδων με την επωνυμία “ADRIATIC PEARL.

Το τουρνουά,  διεξήχθη υπό την αιγίδα των Διεθνών Ομοσπονδιών Πυγμαχίας (Παγκόσμια & Ευρωπαϊκή) από 8 – 14 Μαρτίου 2022  στο Μεσογειακό Αθλητικό Κέντρο της Budva του Μαυροβουνίου. Σε αυτό συμμετείχαν 137 αθλητές-τριες απο 24 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Η εθνική μας ομάδα πήρε μέρος με έξι πυγμάχους ( 5 αθλητές- 1 αθλήτρια), μεταξύ των οποίων και ο αθλητής του ΠΑΟ Κέρκυρας, Ισίδωρος Κεφαλληνός.

Στους αγώνες ο κερκυραίος πυγμάχος πέρασε με κλήρωση στα ημιτελικά της κατηγορίας του, όπου αντιμετώπισε τον Κοσσοβάρο  Sula Donet, τον οποίο νίκησε 5-0 στα σημεία, περνώντας στον τελικό της κατηγορίας του. Εκεί βρέθηκε αντίπαλος του Κουβανού Ricardo Adrian και στον 2ο γύρο του αγώνα, σε ένα χτύπημα του Κουβανού, έφυγε η προστατευτική μασέλα του Κεφαλληνού και παρά το γεγονός ότι ο αθλητής μας δήλωσε έτοιμος να συνεχίσει τον αγώνα, ο Έλληνας Ομοσπονδιακός προπονητής έριξε “λευκή πετσέτα” υποχρεώνοντας τον πυγμάχο μας σε ήττα. Η Ελλάδα στο τουρνουά κατέκτησε έξι μετάλλια: Δύο χρυσά (Πέτρος Ζήσης & Έλενα Χολίδη), δύο ασημένια (Παναγιώτης Κωστούρος &Ισίδωρος Κεφαλληνός) και δύο χάλκινα  (Χρήστος Καραΐτης & Μιχάλης Τσαμαλίδης). Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια του τουρνουά η Ελλάδα   «υιοθέτησε» τον Ουκρανό πρωταθλητή Ολεχ Σάπιζακ και συνέδραμε ώστε  να συμμετάσχει στους αγώνες, γιατί  ο Σάπιζακ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία διέφυγε στην Πολωνία χωρίς προπονητή.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!