Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Πώς δείχνει η γάτα την αγάπη της; 6 σημάδια που ίσως δεν είχες προσέξει

Δεν υπάρχει μεγαλύτερος μύθος από το ότι οι γάτες είναι ανέκφραστα ζώα που δεν εκδηλώνουν την αγάπη τους. Για την ακρίβεια, οι γάτες λατρεύουν τους ανθρώπους τους, αλλά εκφράζουν την αγάπη τους με διαφορετικό τρόπο από τους πληθωρικούς σκύλους.

Αν, λοιπόν, αναρωτιέσαι αν η γατούλα σου σε αγαπάει, η απάντηση είναι πως φυσικά και σε αγαπάει και μάλλον είσαι όλος της ο κόσμος. Όμως, πώς δείχνει η γάτα την αγάπη της; Υπάρχουν διάφορες συμπεριφορές που στη γατογλώσσα σημαίνουν «Σ’ αγαπώ». Κάποιες από αυτές ίσως να τις έχεις προσέξει, ενώ κάποιες άλλες να μην σου έχει καν περάσει από το μυαλό ότι φανερώνουν την αγάπη της γάτας προς τον άνθρωπό της.

Γι’ αυτό, τις συγκεντρώσαμε παρακάτω, έτσι ώστε την επόμενη φορά να ξέρεις πραγματικά πότε η γατούλα σου σου κάνει μια άκρως τρυφερή εξομολόγηση.

1.    Σου κάνει κουτουλιές

Έρχεται η γάτα σου και σε κουτουλάει με το μέτωπό της στο πόδι, στο χέρι ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του σώματός σου; Ίσως δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρος τρόπος να σου πει ότι σ’ αγαπάει, αφού έτσι επικοινωνούν τα αγαπημένα μας αιλουροειδή, για να αποτυπώσουν τη μυρωδιά τους πάνω στους ανθρώπους που λατρεύουν.

2.    Τρέμει η ουρά της όταν σε βλέπει

Έχεις παρατηρήσει τι κάνει η γάτα σου όταν έχει ώρες να σε δει; Ανοίγεις την πόρτα και εκείνη σε περιμένει με σηκωμένη την ουρά της που τρέμει ελαφρά; Αυτό το τρέμουλο και η ουρά που στέκει όρθια και μπορεί στην άκρη της να είναι λίγο κυρτή είναι η απόλυτη ένδειξη ευτυχίας και χαράς.

3.    Σε «ζυμώνει»

Πολύ χαρακτηριστική κίνηση που τη βλέπουμε στα γατάκια που θηλάζουν τη μαμά τους, μιας και αυτή η κίνηση με τα πατουσάκια βοηθάει το γάλα να κατέβει πιο εύκολα. Μερικές ενήλικες γάτες το κάνουν και στον άνθρωπό τους, πράγμα που σημαίνει ότι νιώθουν την αγκαλιά του τόσο ασφαλή και τρυφερή, όπως της μαμάς τους.

Tip: Αν τα νύχια της γατούλας σου σε πληγώνουν όταν σε «ζυμώνει», δεν χρειάζεται να τη διώξεις. Μπορείς να απολαύσεις αυτή την όμορφη στιγμή δεσίματος απλώς κόβοντάς της τα νύχια με έναν εύχρηστο νυχοκόπτη.

4.    Σε ακολουθεί παντού και σου τρίβεται

Την επόμενη φορά που θα μπερδευτεί η γάτα σου στα πόδια σου, μην σκεφτείς ότι σου ζητάει απλώς επιτακτικά να της δώσεις μια λιχουδιά ή ότι θέλει να σου κάνει τη ζωή δύσκολη. Το πιθανότερο είναι ότι απλώς λατρεύει να περνάει χρόνο μαζί σου και θέλει να σε νιώθει πάντα δίπλα της.

5.    Γουργουρίζει όποτε την χαϊδεύεις

Αν και υπάρχουν πολλοί λόγοι που μια γάτα γουργουρίζει, ο σημαντικότερος είναι ότι ευχαριστιέται με όλη της την ψυχή το χάδι σου!

6.    Σου φέρνει ανατριχιαστικά δώρα

Σίγουρα, δεν είναι και ό,τι καλύτερο να ξυπνάς και να βλέπεις δίπλα στο κρεβάτι σου πεσκέσι ένα πεθαμένο έντομο, ενώ η γάτα σου νιαουρίζει δυνατά και χαρούμενα. Την επόμενη φορά που θα σκεφτείς, όμως, να τη μαλώσεις, μην το κάνεις, γιατί θα πληγώσεις τα αισθήματά της.

Στην πραγματικότητα, η τετράποδη φίλη σου θέλει απλώς να σου ανταποδώσει τη φροντίδα που της δείχνεις και σου φέρνει κι εκείνη «λιχουδιές», ακριβώς όπως κάνεις κι εσύ.

Μπορείς, όμως, το κυνηγετικό της ένστικτο να το κατευθύνεις σε άλλες, λιγότερο βάρβαρες δραστηριότητες. Με διάφορα παιχνίδια γάτας, όπως μπάλες με φτερά, ψεύτικα ποντίκια αλλά και διαδραστικά παιχνίδια για απασχόληση για ώρες, θα είστε όλοι στο σπίτι χαρούμενοι!

Γράφει η Αντωνία Γαρυφάλου,

Σύμβουλος Διατροφής και Φροντίδας Κατοικιδίων.

https://www.pet-astero.gr/

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!