Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Π.Ι.Ν: Ξεκινά το 3ετές ερευνητικό πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών στην περιοχή του Χ.Υ.Τ.Α. (vid)

Διήμερη επίσκεψη στην Κέρκυρα θα πραγματοποιήσει, σήμερα και αύριο, κλιμάκιο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Χωροταξίας, Σπύρου Ιωάννου.
Η επίσκεψη αυτή του κλιμακίου του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» εντάσσεται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την υλοποίηση έρευνας με τίτλο «Ερευνητικό πρόγραμμα για την ολοκληρωμένη διερεύνηση και παρακολούθηση της ποιότητας της ατμόσφαιρας, των υπογείων υδάτων, των κτηνοτροφικών και των ελαιουργικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου Κέρκυρας-Εκπόνηση σχεδίου δειγματοληψιών, διενέργεια εξειδικευμένων χημικών αναλύσεων, χρήση υπολογιστικών εργαλείων προσομοίωσης διασποράς ρύπων».
Αναλυτικότερα, σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των στελεχών του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος», του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Χωροταξίας, Σπύρου Ιωάννου και διευθυντικών στελεχών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προκειμένου να συζητηθεί το σχέδιο δράσης της εν λόγω έρευνας και όλες οι απαραίτητες προκαταρκτικές εργασίες.

Ακόμη δόθηκε συνέντευξη Τύπου από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας Σπ. Ιωάννου αλλά και τον Διευθυντή Ερευνών και Προϊστάμενο του Εργαστηρίου Φασματομετρίας Μάζας και Ανάλυσης Διοξινών του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” Λ. Λεοντιάδη με την εξ αποστάσεως παρουσία και της κας Αντιπεριφερειάρχη Ρ. Κράτσα- Τσαγκαροπούλου.

Η κα Κράτσα- Τσαγκαροπούλου έκανε μια εισαγωγή στο φλέγον θέμα και ακολούθως ο κ. Ιωάννου μίλησε με περισσότερες λεπτομέρειες:

Στη συνέχεια ο κ. Λεοντιάδης συμπλήρωσε:

 

Αύριο, Τρίτη 20 Ιουλίου , θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη των στελεχών του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» στην ευρύτερη περιοχή του Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου, συνοδευόμενα από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Χωροταξίας, Σπύρου Ιωάννου και στελέχη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προκειμένου να εντοπιστούν και να καταγραφούν τα σημεία δειγματοληψίας για τη διεξαγωγή των μετρήσεων ποιότητας ατμόσφαιρας, υδάτων, εδαφών κτλ. Η εν λόγω έρευνα θα έχει διάρκεια τρία (3) έτη και περιλαμβάνει εξειδικευμένες χημικές αναλύσεις δειγμάτων αέρα, υπογείων υδάτων, εδαφών και κτηνοτροφικών και ελαιουργικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή του Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου Κέρκυρας.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!