Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Π.Ι.Ν: Σε ετοιμότητα η Πολ. Προστασία για τα καιρικά φαινόμενα

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας Κωνσταντίνου Ζορμπά με το  Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικής Ιονίων Νήσων Νικόλαο Ρουμελιώτη, το Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Αντώνιο Σουρβίνο και το Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τομέα Πολιτικής Προστασίας Νικόλαο Μηλιώτη με σκοπό το συντονισμό και τη λήψη έκτακτων μέτρων όπου κριθεί απαραίτητο ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας το επόμενο τριήμερο.

Οι εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι υπηρεσίες της Π.Ε. Κέρκυρας βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιορίσουν άσκοπες μετακινήσεις σε όλο το οδικό δίκτυο καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

 

  1. Για την ενημέρωση των πολιτών και οδηγίες προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα:

 

  • Φροντίστε να ενημερώνεστε διαρκώς από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Οι επίσημες πηγές ενημέρωσης είναι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
  • Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε εναλλακτικά: Αστυνομία 100, Πυροσβεστικό Σώμα 199, ΕΚΑΒ 166, τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.
  • Τοποθετείστε σε εμφανές σημείο στο σπίτι τους παραπάνω αριθμούς τηλεφώνων πρώτης ανάγκης εφόσον τα παιδιά σας είναι σε θέση να τους χρησιμοποιήσουν και βεβαιωθείτε ότι το γνωρίζουν.
  • Βοηθήστε τα παιδιά σας να απομνημονεύσουν οικογενειακά στοιχεία όπως το επίθετό τους, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου του σπιτιού.
  • Εξηγείστε σε όλα τα μέλη της οικογένειας πώς και πότε να κλείνουν τις παροχές ηλεκτρικού, φυσικού αερίου και νερού, πώς να χρησιμοποιούν τον πυροσβεστήρα και πώς να καλούν σε βοήθεια.
  • Προμηθευτείτε είδη πρώτης ανάγκης όπως κουτί πρώτων βοηθειών, πυροσβεστήρα, φακό και μπαταρίες, φορητό ραδιόφωνο κλπ.
  • Μεριμνήστε ειδικά για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.

                                                         

  1. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες προστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gr.

 

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!