Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Π. Ραράκος: Αστείο η λίστα με τα εναλλακτικά φάρμακα του υπουργείου – Πολλά είναι καταργημένα

Πολλά εκ των φαρμάκων που φιγουράρουν στη χθεσινή λίστα του υπουργείου ως εναλλακτικά εκείνων που βρίσκονται σε έλλειψη, έχουν καταργηθεί, δηλώνει δημοσίως,  ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας Περικλής Ραράκος, τονίζοντας πως αυτή η λίστα μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί.
 
Η δήλωση Ραράκου 
 
Μόνον ως αστείο μπορώ να εκλάβω την δημοσιοποίηση εκ μέρους του Υπ.Υγείας λίστας φαρμάκων σε έλλειψη και τί εναλλακτική του υπάρχει στην αγορά. Ο συντάκτης της εν λόγω λίστας είναι πολύ μακριά από την αγορά του φαρμάκου αφού πολλά απο τα εν λόγω σκευάσματα έχουν καταργηθεί. Παρουσιάζει λίστα φαρμάκων σε ένα μη εξοικειωμένο αναγνώστη ο οποίος δεν ξέρει πως να την μεταφράσει. Προωθείται λίστα φαρμάκων προς πώληση εξισώνοντάς τα με καταναλωτικά αγαθά (αν δεν βρεις ζάχαρη πάρε ζαχαρίνη).
Υπάρχει ναρκωτικό φάρμακο το οποίο φυσικά χρειάζεται συνταγή ιατρού για την χορήγηση του (άραγε θα πρέπει να ρωτήσουν το γιατρό ή φτάνει η λίστα για να το πάρουν?).
Υποβαθμίζει ευθέως το επάγγελμα του φαρμακοποιού αφού οι γνώσεις υποκατάστασης ενός φαρμάκου περιλαμβάνονται στις σπουδές του.
Οι ελλείψεις δεν λύνονται με λίστες. Λύνονται με δραστικά νομοθετήματα και πράξεις όπως ο συνεχής έλεγχος των εξαγωγών των φαρμακαποθηκών,η αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης και η καλλιέργεια πρόσφορου επιχειρηματικού εδάφους για επιχειρήσεις χονδρεμπορίου φαρμάκου αλλά και εταιρειών χωρίς την ανάγκη εξαγωγών.
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!