Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Π. Ραράκος: “Καμία ψευδής δήλωση rapid test στην Κέρκυρα”

Απο τον Γραμματέα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας Π. Ραράκο δημοσιοποιήθηκαν τα ακόλουθα:

Σε σημερινό δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας αναφέρεται στην επικεφαλίδα «Ψευδείς δηλώσεις rapid test (και) από φαρμακεία στην Κέρκυρα».

Η συγκεκριμένη δήλωση φέρεται να έγινε στα πλαίσια της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης, παρουσία πολλών υγειονομικών φορέων. Στην γραμματεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας ουδέποτε έχει έρθει γραπτή ή προφορική καταγγελία για φαρμακείο της Κέρκυρας για μη σωστή διενέργεια rapid test ή μη σωστής ή τηλεφωνικής καταχώρησης rapid test. Επίσης κανένα μέλος του ΔΣ δεν μου έχει αναφέρει εμένα προσωπικά ούτε επίσημα ή ανεπίσημα γεγονός τέτοιου είδους.

Σε κάθε περίπτωση έτσι ώστε να διασαφηνιστεί η θέση μου σαν γραμματέας του ΦΣ Κέρκυρας αναφέρω τα παρακάτω.

Οι διαγνωστικοί έλεγχοι (rapid test) που διενεργούνται στα φαρμακεία σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία δεν διασαφηνίζουν τον τρόπο ελέγχου ή τον φορέα ο οποίος θα ελέγξει την σωστή διενέργεια. Ο Σύλλογος μας θέλοντας να διασφαλίσει την σωστή τήρηση των κανόνων και φυσικά η συμμετοχή των φαρμακείων της Κέρκυρας στην υγειονομική κρίση να αντανακλά την επιστημονικότητα του κλάδου των φαρμακοποιών, επιθυμεί τον συνεχή έλεγχο των μελών του ΚΑΙ σε αυτή την πτυχή του επαγγέλματος όπως δηλαδή γίνεται από την σύσταση των Φαρμακευτικών Συλλόγων και έπειτα.

Όποιες δηλώσεις αναφέρονταν σε μη σωστή διενέργεια αφορούσαν προφορικές ενημερώσεις για έρευνες και γεγονότα που βρίσκονταν σε εξέλιξη σε άλλες περιοχές της Ελλάδος και όπως αποδείχτηκε αργότερα επιβεβαίωσαν το παράνομο των πράξεων τον εκεί εμπλεκομένων.

Στην Κέρκυρα τονίζεται ότι ΔΕΝ έχει υπάρξει καμία υπόνοια ή καταγγελία, μη σωστής διενέργειας τουλάχιστον όσον αφορά το πρωτόκολλο της Γραμματείας που εγώ διαχειρίζομαι, είτε προφορικά σε εμένα.

 

Περικλής Ραράκος Γραμματέας ΦΣ Κέρκυρας

 
 
 
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!