Quantcast
ΔΙΑΤΡΟΦΗΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

Ρόδι, o θαυματουργός καρπός 

Το ρόδι από την αρχαιότητα έχει συνδεθεί με την καλοτυχία, την αφθονία, την υγεία και τη γονιμότητα

Είναι από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά, πλούσιο σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά,  που χαρίζουν υγεία ,ευεξία και μακροζωία γιαυτό και θα μπορούσε εύκολα

Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Αρθρογράφος στην «Κ.Σ.», startdiet
Στ. Δεσύλλα 12
Τηλ: 2661020882, Κιν: 6944217235

να χαρακτηριστεί ως «Υπερτροφή».

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες.  

Περιέχει πολλές διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών και υπολογίζεται ότι έχει  2-3 φορές μεγαλύτερη αντιοξειδωτική ικανότητα από αυτήν του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού.

Συνήθως, ενώ τα φρούτα χάνουν τις ιδιότητές τους όταν βγάλουμε το χυμό τους, ο χυμός από το ρόδι διατηρεί τις ιδιότητες του ίδιου του καρπού, γεγονός που τον καθιστά μοναδικό.

Ιδιότητες:

  • Ένα μεσαίου μεγέθους ρόδι δίνει περίπου ¾ του φλιτζανιού σπόρους και μας παρέχει γύρω στις 100 θερμίδες. 
  • Πλούσιο σε φυτικές ίνες, βοηθά στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.
  • Με υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, ανθοκυανίνες, ταννίνες, φλαβονοειδή , έχει πολλές αντικαρκινικές δράσεις (προληπτική, αντιμεταστατική, εναντίον της αγγειογένεσης κλπ). Έχει αποδειχθεί ότι ουσίες που περιέχονται στο χυμό του ροδιού (πουνικαλαγίνη, ελαγιτανίνη), εμφανίζουν ανασταλτικές ιδιότητες στην ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων ( in vitro), ιδίως του καρκίνου του προστάτη. Συμβάλλει ακόμα στην προστασία κατά του καρκίνου του δέρματος και του μαστού, καθώς και στην επιβράδυνση της ανάπτυξής τους.
  • Ο χυμός του ροδιού μπορεί επίσης να συμβάλει στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης  LDL και να ελαττώσει την παρουσία της αθηρωματικής πλάκας, σε αρτηρίες που έχουν ήδη υποστεί στένωση (Αμερικάνικο Ινστιτούτο Έρευνας και Καρκίνου)
  • Προστατεύει από εγκεφαλικές βλάβες, ρίχνει την πίεση του αίματος και μειώνει σημαντικά την έναρξη των παθογόνων μηχανισμών, που οδηγούν στη δημιουργία καρδιαγγειακών νοσημάτων.
  • Αναζωογονεί το δέρμα, αποτρέποντας την πρόωρη γήρανσή του.
  • Προστατεύει το συκώτι και ενισχύει την αποτοξινωτική δράση του οργανισμού.
  • Έχει επίσης αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, επουλωτικές και αντιδιαρροϊκές ιδιότητες και φαίνεται να βοηθάει στην εξάλειψη των συμπτωμάτων της πρωινής ναυτίας στις εγκύους.
  • Τέλος, επιστήμονες από το Queen Margaret University του Εδιμβούργου ανακάλυψαν πως ο χυμός ροδιού ενισχύει τη διάθεδη για ερωτική επαφή, αφού αυξάνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης, ενώ παράλληλα βελτιώνει τη διάθεση.

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!