Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ρ. Κράτσα: Τιμάμε τους Επτανήσιους δημιουργούς, συγγραφείς και λογοτέχνες

Η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων προβάλλει την διαχρονική αξία των λογοτεχνών και συγγραφέων και την αναντικατάστατη δύναμη του βιβλίου ως εργαλείου γνώσης, διαπαιδαγώγησης, κοινωνικής και πολιτισμικής προόδου της ανθρωπότητας.
Η 23η Απριλίου, καθιερώθηκε από την UNESCO ως Ημέρα παγκόσμιου φόρου τιμής, επειδή συμπίπτει με τον θάνατο δύο παγκόσμιων μορφών της λογοτεχνίας του Μιγκέλ ντε Θερβάντες και του Ουίλιαμ Σαίξπηρ ( 1616 ) όπως και άλλων μεγάλων κλασσικών της λογοτεχνίας.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τιμά την πλούσια συγγραφική και λογοτεχνική κληρονομιά των Επτανησίων και ενθαρρύνει τους σύγχρονους δημιουργούς της.
«Με την συνεργασία της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της οποίας δύο Πρόεδροι ήταν οι Επτανήσιοι Γρηγόριος Ξενόπουλος και Άγγελος Σικελιανός, την Εταιρεία Ελλήνων Συγγραφέων, το Κέντρο Βιβλίου, τους εκδοτικούς Οίκους, τα δημόσια και τα ιδιωτικά ιδρύματα, θα δημιουργήσουμε το αρχείο των Επτανησίων δημιουργών για να αναδείξουμε την συμβολή τους στην σύγχρονη Ελλάδα, και να στηρίξουμε τους νέους λογοτέχνες και συγγραφείς, οι οποίοι αποτελούν την γέφυρα μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος, μεταξύ γενεών, μεταξύ πολιτισμών και εκφράζουν την σύγχρονη επτανησιακή ταυτότητα», δηλώνει η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα -Τσαγκαροπούλου.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!