Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Ρ. Κράτσα: “Το Ληξούρι έχει προοπτικές σύγχρονων υποδομών”

Με αφορμή την επίσκεψή της στο Ληξούρι  η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη σημασία του Ληξουρίου ως πόλη με σημαντικές δυνατότητες ύπαρξης σύγχρονων υποδομών ώστε να προβάλλει την ιστορική και πολιτιστική του ταυτότητα.

Θέματα που αφορούν στην συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τον Δήμο Ληξουρίου απασχόλησαν, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Ληξούρι,  την συνάντηση που είχε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με τον Δήμαρχο Ληξουρίου κ. Γεώργιο Κατσιβέλη.

Η Περιφερειάρχης συνοδευόμενη από την Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών & Πολιτισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Κατερίνα Μοθωναίου, συζήτησε και αντάλλαξε απόψεις αναφορικά με την ωρίμανση έργων του Δήμου Ληξουρίου προς ένταξη στο ΕΣΠΑ, τις προτάσεις οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν για την αποκατάσταση βασικών υποδομών και πολιτιστικών μνημείων μέσα από διάφορα προγράμματα αλλά και συνδυαστικά με τις δυνατότητες που παρέχει  το πρόγραμμα  “Αντώνης Τρίτσης”.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν κοινές πολιτιστικές εκδηλώσεις που σχεδιάζονται  αναφορικά με το επετειακό πρόγραμμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γεράσιμος Γαλανός, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ντιουάνι Γαλέμπ, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Αδαμαντία Καμηνάρη.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!