Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ – Στο περιφερειακό ιατρείο Αγ. Ματθαίου ο Β. Κικίλιας- Δέσμευση για δημιουργια νέου

Επίσκεψη στο περιφερειακό ιατρείο Αγίου Ματθαίου πραγματοποίησε νωρίτερα ο Υπουργός Υγειας Βασιλης Κικίλιας συνοδεία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη καθώς και του προέδρου και της γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας κ Καλούδη Δημήτρη και Αποστολίδου Νατάσας αντίστοιχα.

Τον υποδέχθηκε εκ του Δημου Νοτιας Κερκυρας ο Γιωργος Σαγιάς και αφού  τον ευχαρίστησε για το έργο επισκευής του Κέντρου Υγείας Λευκίμμης, έγινε σύντομη ενημέρωση ως προς τον τρόπο λειτουργείας των Περιφερικων-αγροτικων Ιατρείων καθώς και των αναγκών-προβληματων αυτών. Δοθηκε οδηγία προς τον Δυπεαρχη διαμοιρασμού του λειτουργικού παροπλισμένου εξοπλισμού προς τα Ιατρεία αυτα.

Εν συνεχεια δόθηκε στον υπουργό εκ μέρους του δήμου Νοτίου Κέρκυρας αναμνηστικό της επίσκεψης του στη Νότια Κερκυρα και ελαβαν θετική απάντηση και δέσμευση ως προς την δημιουργία Νέου περιφερικού Ιατρείου Αγίου Ματθαίου το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο Υγειας κατάλληλου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του χωριού και της ευρύτερης περιοχής

Η δήλωση Κικίλια 

Στο Περιφερειακό Ιατρείο Αγίου Ματθαίου 30χλμ από την πόλη της Κέρκυρας συνάντησα τον Γενικό Ιατρό Γιώργο Σαγιά.
Χειμώνα-καλοκαίρι είναι εκεί για να βοηθήσει όποιον έχει ανάγκη, πολλές φορές ξεπερνώντας τα όριά του. Γιατρός και ο πατέρας του στο ίδιο ιατρείο για περίπου 30 χρόνια. Μου μίλησε για τις ανάγκες που υπάρχουν & τα διαχρονικά προβλήματα.
Φυσικά και το Υπουργείο Υγείας -μέσω της ΥΠΕ & του νοσοκομείου- θα διαθέσει άμεσα τον εξοπλισμό που χρειάζεται- καθώς σύντομα η πρωτοβάθμια Υγεία θα είναι στο επίκεντρο της Δημόσιας Υγείας.
Και θα βρούμε έναν καλύτερο χώρο για την στέγαση του Περιφερειακού Ιατρείου.

Ακριβώς δίπλα η κ. Ελπινίκη -μας καλωσόρισε με το πιο ζεστό χαμόγελο.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!