Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Σάρωσε ο Νίκος Δένδιας – Αναμένεται να ορκιστεί υπουργός Εξωτερικών

Ο Κερκυραίος βουλευτής του Νότιου Τομέα της Β’ Αθηνών Νίκος Δένδιας σάρωσε στην χθεσινή εκλογική αναμέτρηση, καθώς στο 98% των καταμετρημένων εκλογικών τμημάτων, συγκέντρωσε 59.444 ψήφους. Μάλιστα, θεωρείται πως ο βουλευτής θα ορκιστεί υπουργός εξωτερικών στην νέα κυβέρνηση της ΝΔ.

 

Η πρώτη δήλωση Δένδια το βράδυ της Κυριακής

Ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών  Νίκος Δένδιας  ανέφερε μεταξύ άλλων κατά τη συμμετοχή του σε τηλεοπτικές συζητήσεις για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, το βράδυ της Κυριακής 7 Ιουλίου :   

  • Είχαμε πλήρη αίσθηση των μετρήσεων και επειδή βρισκόμασταν σε εκστρατεία τους τελευταίες δύο- τρεις μήνες, νομίζω είχαμε και μια πολύ καλή αίσθηση του κόσμου. Βλέπουμε την εκλογική νίκη με σοβαρότητα και μετριοπάθεια. Αν επιβεβαιωθούν τα ευρήματα προκύπτει μια πολύ σημαντική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
  • Η Νέα Δημοκρατία επιστρέφει στα ιστορικά της ποσοστά. Είναι μια μεγάλη ήττα για το κυβερνών κόμμα, η διαφορά είναι σημαντική. Στα μεγάλα κόμματα τον τόνο  τον δίνει ο αρχηγός. Πολλοί αν τους ρωτήσουμε τι ψηφίζεις,  θα σου πούνε Κυριάκο Μητσοτάκη.
  • Για εμάς το διακύβευμα είναι η γρήγορη εκπλήρωση των προεκλογικών μας υποσχέσεων. Δημιουργία ανάπτυξης μέσω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών με συγκεκριμένα έργα και νομοθετήματα, μείωση φόρων, μείωση ΕΝΦΙΑ, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, έναρξη εμβληματικών επενδύσεων, όπως «το Ελληνικό».
  • Αν εμείς είμαστε μια καλή κυβέρνηση, ο ΣΥΡΖΙΑ όσο και να φωνάζει δεν θα έχει καμιά σημασία. Έχουμε πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα για το πώς νομίζουμε ότι πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα. Ούτε εκπλήξεις έχουμε, ούτε παράλληλο πρόγραμμα, ούτε κρυφές ατζέντες.
  • Η ΔΕΗ φαίνεται να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Θυμίζω πως ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυριζόταν ότι διέσωσε την ΔΕΗ. Το κόστος της ενέργειας είναι μια σημαντική παράμετρος της παραγωγικότητας της οικονομίας.

Το χαρτοφυλάκιο

Ο Κερκυραίος βουλευτής του Νότιου Τομέα της Β’ Αθηνών Νίκος Δένδιας και ο βουλευτής της Α’ Αθηνών, Βασίλης Κικίλιας θα είναι-εκτός απροόπτου-οι νέοι υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας, αντίστοιχα, στη νέα κυβέρνηση της ΝΔ που ξεκινά από αύριο την θητεία της.

Ο Νίκος Δένδιας, μετά το πέρασμά του από τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και την τρίμηνη θητεία του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας (διακόπηκε λόγω των πρόωρων εκλογών του 2015) θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών, μία θέση την οποία και ο ίδιος επιθυμούσε.

Με πολύ καλές σχέσεις με τον υπ’αριθμ.1 στρατηγικό σύμμαχο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, το Ισραήλ και με άριστες σχέσεις με ισχυρά διεθνή αλλά και εγχώρια οικονομικά κέντρα, ο Νίκος Δένδιας θεωρείται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ο καταλληλότερος για υπουργός Εξωτερικών. Τα ελληνοτουρκικά, το Σκοπιανό είναι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει άμεσα.

Ο Βασίλης Κικίλιας, Τομεάρχης Αμυνας του κόμματος και επιτυχημένος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, θα αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για τα ελληνοτουρκικά, αλλά και την κατάσταση ετοιμότητας και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν πληγεί σε κρίσιμο επίπεδο από τα Μνημόνια.

Οντας άριστος γνώστης του ζητήματος της ΑΟΖ (έχει εκδώσει και σχετικό βιβλίο προ επταετίας και έχει γράψει πολλά άρθρα) σίγουρα στο θέμα αυτό έχει να προτείνει πολλά και να βρει λύσεις στο ζήτημα της προστασίας των ελληνικών συμφερόντων.

Με θαυμάσιες σχέσεις με κέντρα των ΗΠΑ, αλλά και με το Ισραήλ, θεωρείται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως η καλύτερη λύση για την ανάληψη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Πηγή: Με πληροφορίες από το pronews.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!