Quantcast
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν Σήμερα

Επέτειοι

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Κυστική Ίνωση

Ημέρα της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα

Παγκόσμια Ημέρα Τουαλέτας

Γεγονότα

1703 Πεθαίνει στις φυλακές της Βαστίλης ο άνθρωπος με τη σιδερένια μάσκα, η ζωή του οποίου υμνήθηκε από τον Βολτέρο και τον Αλέξανδρο Δουμά (πατέρα).

1924 Αποτυγχάνει στρατιωτικό κίνημα των Λούφα και Ντερτιλή κατά της κυβέρνησης του Ανδρέα Μιχαλακόπουλου.

1942 Οι Σοβιετικοί υπό τον στρατάρχη Ζούκοφ περνούν στην αντεπίθεση κατ’ εφαρμογή της «Επιχείρησης Ουρανός». (Η Μάχη του Στάλινγκραντ)

1966 Αρχίζει τη λειτουργία της η «Θύρα 13», ο σύνδεσμος φιλάθλων του Παναθηναϊκού, με ιδρυτή τον Απόστολο Ιωαννίδη.

1973 Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Σπυρίδων Ζουρνατζής, ανακοινώνει σε συνέντευξη Τύπου ότι οι νεκροί από την καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ανέρχονται σε 11 και οι τραυματίες σε 138.

2008  Ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας. Το νομοθέτημα, που στοχεύει στην προστασία της ελληνικής οικονομίας από τις επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης, προβλέπει τη συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου στο κεφάλαιο των ελληνικών τραπεζών (Α’ Ανακεφαλαιοποίηση Τραπεζών).

Γεννήσεις

1896 Γεννιέται ο Γκιόργκι Ζούκοφ, ρώσος στρατάρχης, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. (Θαν. 18/6/1974)

1944 Γεννιέται η Αγνή Μπάλτσα, διεθνούς φήμης ελληνίδα υψίφωνος.

1976 Γεννιέται ο Τζακ Ντόρσεϊ, αμερικανός μηχανικός υπολογιστών και επιχειρηματίας, δημιουργός του ιστοχώρου κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Θάνατοι

1828 Πεθαίνει  ο Φραντς Σούμπερτ, αυστριακός συνθέτης. (Γεν. 31/1/1797)

1958 Πεθαίνει ο Κυριάκος Μάτσης, κύπριος γεωπόνος και αγωνιστής της ΕΟΚΑ, που σκοτώθηκε στο κρησφύγετό του στο Δίκωμο. (Γεν. 23/1/1926)

1988 Πεθαίνει η  Χριστίνα Ωνάση, κόρη και κληρονόμος του έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. (Γεν. 11/12/1950)

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!