Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Σε Κέρκυρα και Παξούς το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις μωβ μέδουσες

Μίνι πρόβα καλοκαιριού «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι για τις ημέρες αυτές και ήδη αρκετοί πολίτες κάνουν τις πρώτες τους αναζητήσεις για παραλίες προκειμένου να απολαύσουν τον ήλιο και την άνοδο της θερμοκρασίας. Ωστόσο, οι πιο «υποψιασμένοι» βάζουν φέτος ένα κριτήριο για την επιλογή παραλίας που δεν είναι άλλο από τις… μωβ μέδουσες.

Το γεγονός ότι οι μωβ μέδουσες έχουν επιστρέψει φέτος στις ελληνικές θάλασσες αρκετά νωρίτερα από ό,τι το 2022, έχει επαναφέρει τον «πονοκέφαλο» του προηγούμενου καλοκαιριού.

Διαβάστε ακόμη: Κέρκυρα: Ατύχημα με μηχανή, έπεσε σε ποτάμι, τον έσωσαν οι πυροσβέστες

Οι μωβ μέδουσες θεωρούνται από τα πιο επικίνδυνα είδη μεδουσών στη Μεσόγειο. Το τσίμπημα τους είναι επώδυνο λόγω της νευροτοξίνης που έχουν, επομένως οι λουόμενοι θα πρέπει να είναι πολύ καλά ενημερωμένοι σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση τσιμπήματος.

Αυτήν τη στιγμή, οι μωβ μέδουσες έχουν παρατηρηθεί κυρίως στο Ιόνιο Πέλαγος (Παξούς και Κέρκυρα) και σε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις σε παραλίες της Αττικής αλλά και στη νότια Πελοπόννησο.

Ειδικά στην Κέρκυρα, το πρόβλημα δείχνει να είναι πιο σοβαρό συγκριτικά με άλλες περιοχές, τουλάχιστον για την ώρα.

Πηγή:www.ieidiseis.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!