Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Σε ποια 22 νησιά επιτρέπονται τα πανηγύρια – Η Κέρκυρα…

Εκτός είναι η Κέρκυρα από τα νησιά εκείνα στα οποία επιτρέπονται τα πανηγύρια για φέτος, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε. Ωστόσο, περιλαμβάνεται η Λευκάδα, ως το μοναδικό νησί των Ιονίων που επιτρέπονται, καθώς και η Θεσπρωτία.

 

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση λοιπόν τα πανηγύρια μπορούν να γίνουν υπό τις εξής προϋποθέσεις:

Στις Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες το ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού μετά την πάροδο 14 ημερών από την πρώτη δόση υπερβαίνει το 50% βάσει των στατιστικών στοιχείων που αναρτώνται στον επιδημιολογικό χάρτη στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr/covid-map.

Εφαρμογή των μέτρων δημόσιας υγείας (αποφυγή συνωστισμού, τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου, αντισηπτικά σε τραπέζια, τήρηση αποστάσεων στα τραπεζοκαθίσματα και κανόνων υγιεινής) με ευθύνη της οικείας Δημοτικής Αρχής.

Τα νησιά που επιτρέπονται πανηγύρια

Σύμφωνα με τα τρέχοντα στοιχεία ( 9/7), οι περιοχές της χώρας που έχουν εμβολιαστική κάλυψη άνω του 50% με μία δόση (αν και άγνωστο το πότε επετεύχθη), είναι οι εξής:

Λήμνος

Θάσος

Θεσπρωτία

Λευκάδα

Σκόπελος

Σκιάθος

Αλόννησος

Κως

Άνδρος

Κέα

Κύθηρα

Πάρος

Μήλος

Σίφνος

Σύρος

Κύθνος

Σέριφος

Μύκονος

Σαλαμίνα

Αίγινα

Ύδρα

Σαντορίνη

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!