Quantcast
SLIDERΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Σε ύφεση η φωτιά στη Ζάκυνθο-Δηλώσεις Ρ. Κράτσα

Σε ύφεση είναι αυτή την ώρα όλα (14.00) τα μέτωπα της μεγάλης φωτιάς σε Κερί και Αγαλά που κατέκαψαν δασική έκταση και σπίτια. H πυρκαγιά δεν είναι ακόμη υπό έλεγχο, επειδή είναι μεγάλη η περίμετρος της και γίνεται προσπάθεια πλήρους κατάσβεσης από τις ενισχυμένες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στην κεντρική πλατεία του χωριού, το οποίο έχει εκκενωθεί -αφού οι κάτοικοί του έχουν μεταφερθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ζακύνθου- έχει στηθεί συντονιστικό κέντρο, με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να συντονίζει από εκεί όλες τις ενέργειες των πυροσβεστών και όλων των άλλων εμπλεκομένων στην επιχείρηση.

Οι δηλώσεις της Περιφερειάρχη ΙΝ Ρ. Κράτσα

(βίντεο από ΙΟΝΙΑΝ TV)

Με το τελευταίο νυχτερινό δρομολόγιο, έφθασαν στη Ζάκυνθο ακόμη περισσότερες ενισχύσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας προκειμένου να προφυλάξουν τα χωριά Αγαλά και Κερί. Με το ίδιο δρομολόγια έφθασε τμήμα του Ερυθρού Σταυρού από την Πάτρα.Στο νησί βρίσκεται και η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, προκειμένου να συμμετέχει ενεργά στον συντονισμό.

Με πληροφορίες απο thetoc.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!