Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Σε 48ωρη κινητοποίηση οι υγειονομικοί – Στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

Τα οξυμένα προβλήματα στον χώρο της Δημόσιας Υγείας οδηγούν για άλλη μια φορά τους Υγειονομικούς και τα Σωματεία τους σε απεργιακή κινητοποίηση που έχουν προγραμματίσει για Τετάρτη και Πέμπτη, 29 και 30 Νοεμβρίου.

 

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου

Οι κυβερνήσεις του Κεφαλαίου, μέρα με τη μέρα, υπονομεύουν τον Δημόσιο Τομέα της Υγείαςμε πολιτικές υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και εγκατάλειψης των υποδομών Υγείας. Στόχος των κυβερνήσεων είναι η απαξίωση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας και ημετατροπή του κοινωνικού αγαθού της περίθαλψης και της θεραπείας σε πηγή εσόδων και κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τα προβλήματα για τη Δημόσια Υγεία γίνονται οξύτερα στις απομεμακρυσμένες περιοχές της χώρας, σε περιοχές όπου τα φτωχά κοινωνικά στρώματα αποτελούν την πλειοψηφία της κοινωνικής σύνθεσης κι εκεί όπου είναι χαμηλός ο βαθμός οργάνωσης, διεκδίκησης και λαϊκού αγώνα για δωρεάν, δημόσια, αναβαθμισμένη Υγεία.

Γι’ αυτόν τον λόγο, βλέπουμε τη Δημόσια Υγεία στην Κέρκυρα -το Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας, τα Ιατρεία και το ΕΚΑΒ- να υπολειτουργούν και τα προβλήματα να μεγεθύνονται, με αποτέλεσμα να έχουμε «πιάσει πάτο» σε σχέση με την επίσης προβληματική κατάσταση της Δημόσιας Υγείας στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας στηρίζει τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο της 48ωρης κινητοποίησης των Υγειονομικών, και καλεί τους εργαζόμενουςκαι τα Σωματεία τους σε μαζική συμμετοχή:

  • Την Τετάρτη, 29 Νοέμβρη, στις 10π.μ. στο Κέντρο Υγείας της Λευκίμμης
  • Την Πέμπτη, 30 Νοέμβρη, στις 12 στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου.

 

Σχετικά Άρθρα:

Κέρκυρα: Στάση εργασίας και για τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου

Κέρκυρα: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Νοσοκομείο από τους εργαζόμενους του Ψυχιατρικού Τομέα

φωτό αρχείου από διαμαρτυρία των υγειονομικών στην είσοδο του Νοσοκομείου στην οποία συμμετείχε το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!