Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Σημαντικό ενδιαφέρον για το περίπτερο του Ιονίου Παν/μίου στην 87η ΔΕΘ – Δηλώσεις Αν. Φλώρου

Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 ξεκίνησε η λειτουργία του περιπτέρου του Ιονίου Πανεπιστημίου στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σημειώνοντας μεγάλο ενδιαφέρον και επιτυχία. Οι επισκέπτες του περιπτέρου ενημερώνονται αναλυτικά για όλα τα προγράμματα σπουδών προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου, παρακολουθούν πολυμεσικό υλικό, περιηγούνται σε καινοτόμες εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο ερευνητικών προγραμμάτων και παίζουν έξυπνα και σοβαρά παιχνίδια που έχουν αναπτυχθεί από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Το περίπτερο του Ιδρύματος επισκέφθηκαν η υφυπουργός Τουρισμού κυρία Έλενα Ράπτη, ο πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ Καθηγητής Περικλής Μήτκας και η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγήτρια Άννα Μπατιστάτου,  ενώ με τον Πρύτανη του Ι.Π. Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο συναντήθηκε στους διαδρόμους της έκθεσης και συνομίλησε ο Πρύτανης του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Σόφιας Καθηγητής Ivan Kralov.
 
Επικεφαλής της ομάδας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην 87η ΔΕΘ είναι ο Πρύτανης Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος και συμμετέχουν οι συνεργάτιδες της Πρυτανείας κυρίες Σπυριδούλα Σπόζιτου και Μάρη Κοσμαρίκου, η διδάσκουσα του Τμήματος Τουρισμού κυρία Κατερίνα Γιαννούλα και το μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας κύριος Μάνος Ροβίθης. Το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Τμήματος Πληροφορικής υποστήριξε ο μεταδιδακτορικός ερευνητής Γεώργιος Δημητρακόπουλος και το εργαστήριο CMOD Lab του Τμήματος Πληροφορικής υποστήριξαν οι υποψήφιοι διδάκτορες Νικόλαος Πολυμενάκος και Ευάγγελος Αλβανιτόπουλος, παρουσιάζοντας την Ηλεκτρονική Δακοπαγίδα και τον χαμηλού κόστους σεισμογράφο παράλληλα με την πλατφόρμα civpro.eu, η οποία αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου “Τηλέμαχος” και αποτελεί εργαλείο διαχείρισης κινδύνου Πολιτικής Προστασίας. Ταυτόχρονα η παρουσία του Ιονίου Πανεπιστημίου στην 87η ΔΕΘ έχει την υποστήριξη ομάδας εθελοντών από τη φοιτητική κοινότητα του Πανεπιστημίου. 

Στο περίπτερο του Πανεπιστημίου παρευρέθηκαν και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους επισκέπτες και τις επισκέπτριες για θέματα των γνωστικών τους αντικειμένων και της έρευνας που διεξάγουν, τα εξής μέλη ΔΕΠ: ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας Μιχάλης Παναγόπουλος,  ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής Θέμης Έξαρχος, ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Τουρισμού Ναούμ Μυλωνάς και ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής Άρης Βραχάτης.

Κατά την έναρξη λειτουργίας του περιπτέρου ο Πρύτανης Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος έκανε δηλώσεις στον Βαγγέλη Καποδίστρια από το Ionian Channel, αναφερόμενος στη δυναμική συμμετοχή του ιδρύματος στην διοργάνωση. 

Ακολουθούν στιγμιότυπα από τις ημέρες λειτουργίας του περιπτέρου του Ιονίου Πανεπιστημίου στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και βίντεο με τις δηλώσεις του Πρύτανη.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!