Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΚΑΚΙ

Σκάκι:Η Ελλάδα τρίτη στην σκακιστική Βαλκανιάδα Νέων 

Η Ελλάδα κατέκτησε την τρίτη θέση στους αγώνες του Βαλκανικού Διαδικτυακού Νεανικού Πρωταθλήματος 2020, που διοργάνωσε η Βαλκανική Σκακιστική Ομοσπονδία (Balkan Chess Federation)πραγματοποιήθηκαν  το Σαββατοκύριακο (31/10-1/11/20).

Σε αυτούς πήραν μέρος 188 σκακιστές-τριες από δέκα Βαλκανικές χώρες: Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Κόσοβο, Β.Μακεδονία, Σερβία, Ρουμανία, Μαυροβούνιο, Σλοβενία & Τουρκία. Η Ελληνική ομάδα ήταν 25μελής και μεταξύ των σκακιστών περιλαμβάνονταν δύο αθλητές του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας, η πρωταθλήτρια Ελλάδος στην κατηγορία κοριτσιών Κ12 Κατερίνα Γκουτζούκη και ο  Απόστολος  Παλαιολόγου, πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία Αγοριών U10, μαζί με τον Απόστολο Λεφκίδη (ΟΑ Χανίων) &  πρωταθλητής Ελλάδας Γ’ Δημοτικού. Οι Βαλκανικοί αγώνες διεξήχθησαν σε 5 ηλικιακές κατηγορίες Open U18, U16, U14, U12, U10 και  Girls U18, U16, U14, U12 U10. Σε κάθε μία από τις 10 κατηγορίες έγινε χωριστό πρωτάθλημα, όπου η Σερβία κατέκτησε την πρώτη θέση σε πέντε κατηγορίες και αναδείχτηκε Βαλκανιονίκης, η Ρουμανία με τρεις πρώτες θέσεις κατετάγη δεύτερη και η Ελλάδα μαζί με το Μαυροβούνιο κατέλαβαν από μία πρώτη θέση κάθε μία ξεχωριστά και ήρθαν τρίτες χώρες στη γενική κατάταξη.

Σε ό, τι αφορά τους αθλητές του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας, η Κατερίνα Γκουτζούκη αγωνίστηκε στην κατηγορία Κοριτσιών Κάτω των 12 ετών και με πέντε νίκες σε επτά παρτίδες ήρθε τέταρτη μεταξύ 19 αθλητριών,  προσφέροντας πολύτιμους βαθμούς στην Ελληνική ομάδα. Ο Απόστολος Παλαιολόγου πήρε μέρος στην κατηγορία open κάτω των 10 ετών και με τρεις νίκες σε επτά παρτίδες πήρε την 15η θέση ανάμεσα σε 23 αθλητές. 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!