Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΚΑΚΙ

Σκάκι-Κέρκυρα: Ο Αλ. Λευθεριώτης πρώτος & αήττητος στο Κύπελλο Σόφιας

Ο αθλητής του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας Αλέξανδρος Λευθεριώτης κατέκτησε την πρώτη θέση στο σκακιστικό τουρνουά “Κύπελλο ΤΣΣΚΑ Σόφιας 2022”, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 19 – 20 Νοεμβρίου 2022 στην Πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Στο τουρνουά συμμετείχαν συνολικά 94 σκακιστές-στριες από Βουλγαρία, Ουκρανία, Κολομβία, Τουρκία και Ελλάδα.

Ο κερκυραίος πρωταθλητής κατέκτησε την πρώτη θέση αήττητος συγκεντρώνοντας 5,5 βαθμούς (πέντε νίκες, μία ισοπαλία) σε έξι αγώνες και εκτός του τροπαίου πήρε και συμβολικό χρηματικό έπαθλο 600 λέβα (περίπου 300 €).Να σημειωθεί ότι στο τουρνουά οι Ελληνικές συμμετοχές ήταν τρεις, όλες με άρωμα Κέρκυρας. Γιατί εκτός του πρωταθλητή, οι άλλες δύο ήταν από πρώην σκακίστριες του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας, τις αδελφές Βασιλική και Δήμητρα Αλεξανδρή. Μάλιστα η Βασιλική κατετάγη 12η στην γενική κατάταξη με 4 βαθμούς και δεύτερη στην κατηγορία Γυναικών, παίρνοντας το ασημένιο μετάλλιο. Ενώ, η Δήμητρα συγκεντρώνοντας 3,5 βαθμούς ήταν στη Γενική Κατάταξη 37η, αλλά πρώτη στην κατηγορία κοριτσιών Κ12, παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο. Οι δύο νεαρές  έκαναν τα πρώτα τους σκακιστικά  βήματα στους Παξούς, στη συνέχεια εντάχτηκαν στο δυναμικό του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας, ενώ τώρα, που η οικογένειά τους μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη πήραν μεταγραφή για την Σ.Α. Συκεών-Νεάπολης. Για τις επιτυχίες των τριών Ελλήνων σκακιστών ο Σ.Π.Ζ.Κ. και ο πρόεδρός του Μάνος Ναθαναήλ εξέφρασε τα συγχαρητήριά του.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!