Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Σπ. Κροκίδης: «21 Φεβρουαρίου γιορτάζουν οι ξεναγοί, στηρίζουμε τους πρεσβευτές μας»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Φεβρουαρίου, επιθυμώ να ευχηθώ στους πραγματικούς πρεσβευτές της χώρας μας και του τουριστικού μας προορισμού, καλή δύναμη στο δύσκολο, επίπονο και κυρίως χρήσιμο έργο που προσφέρουν, αθόρυβα, αγόγγυστα παρά τα χρόνια άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των επίσημων διπλωματούχων ξεναγών.

Είναι οι πραγματικοί πρεσβευτές του Ελληνικού τουρισμού και οι θεματοφύλακες του ιστορικού και πολιτιστικού αποθέματος της πατρίδας μας, που με γνώση και επιστημονική κατάρτιση μεταλαμπαδεύουν στους επισκέπτες των τουριστικών μας προορισμών.

Βέβαια οι ξεναγοί ταυτόχρονα διαθέτουν μια ευρεία γκάμα γνώσεων, για να ενημερώνουν  με επάρκεια και μαεστρία τους επισκέπτες  για πολλά και διάφορα ενδιαφέροντα ζητήματα που σχετίζονται από την γευσιγνωσία, την γαστρονομία μέχρι και ζητήματα γεωγραφίας και γεωπολιτικής. Ενώ βεβαίως πολλές φορές όταν γίνονται αποδέκτες παραπόνων από τους τουρίστες μας για τα κακώς κείμενα που συναντούν στον τόπο μας, αναλαμβάνουν τον ρόλο υπεράσπισης της τοπικής αυτοδιοίκησης Α! και Β! βαθμού.

Σήμερα όμως, ημέρα γιορτινή, δεν θα πρέπει να λανθάνουν της προσοχής μας και τα δίκαια αιτήματα του κάδου τους, τα οποία παραμένουν άλυτα και θεωρώ ότι με τεκμηριωμένη διεκδίκηση και υποστήριξη από όλους μας, θα γίνουν κατανοητά από την πολιτεία και τα συναρμόδια Υπουργεία και θα ικανοποιηθούν στο άμεσο μέλλον.

Όπως επίσης σε τοπικό επίπεδο θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι, ο καθένας από το μετερίζι του, να εργαστούμε για να λειτουργήσει επιτέλους απρόσκοπτα και παραγωγικά η Σχολή Ξεναγών της Κέρκυρας.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!