Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

«Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους»

Σε μια περίοδο όπου οι συνθήκες διαβίωσης έχουν δυσκολέψει ακόμα περισσότερο για σημαντικό μέρος του πληθυσμού, η Equal Society και οι δήμοι Νότιας Κέρκυρας και Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων αναλαμβάνουν από κοινού δράση για την στήριξη των πλέον ευάλωτων συμπολιτών μας.

Ειδικότερα, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων και ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας σε συνεργασία με την Equal Society – Κοινωνία Ίσων ευκαιριών έχουν ξεκινήσει την υλοποίηση του έργου «EQUAL ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ», στο πλαίσιο του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους», το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Το έργο, με συνολικό προϋπολογισμό 356.962,38€ και χρονική διάρκεια 24 μηνών, στοχεύει στην παροχή υποστήριξης σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες αστεγίας στην Κεντρική και Νότια Κέρκυρα, η οποία αφορά στην:

• στεγαστική αποκατάσταση 15 ωφελούμενων νοικοκυριών (μεμονωμένα άτομα και οικογένειες),

• ένταξη τουλάχιστον 20% των ενήλικων ωφελούμενων, που είναι ικανοί για εργασία, σε επιδοτούμενη εργασία και η ένταξη 10% των ωφελούμενων σε επιδοτούμενα προγράμματα απόκτησης επαγγελματικών δεξιοτήτων,

• προώθηση της κοινωνικής ένταξης των ωφελούμενων μέσω της ψυχοκοινωνικής τους ενδυνάμωσης και της διασύνδεσης με συμπληρωματικές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες.

Μέσα από τις εν λόγω δράσεις, οι εταίροι επιδιώκουν την παροχή ενός πολυεπίπεδου πλέγματος υπηρεσιών στην ομάδα-στόχο, συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην αντιμετώπιση του φαινομένου της αστεγίας στις περιοχές παρέμβασης.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!