Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Στήριξη των απόδημων Λευκιμμιωτών στον Σταμάτη Πελάη για υποψήφιο δήμαρχο Νότου

Δημόσια παρέμβαση αποδήμων Λευκιμμιωτών  μπροστά στις επόμενες δημοτικές εκλογές στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας

 

Το κείμενο στήριξης

Τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία βιώνει μια παρατεταμένη βαθιά οικονομική και πολιτική κρίση, μια άνευ προηγουμένου μείωση των εισοδημάτων των λαϊκών στρωμάτων, μια κρίση χωρίς ορατό τέλος και χωρίς καμία από τις ως τώρα εφαρμοζόμενες πολιτικές να έχει καταφέρει να την αντιμετωπίσει. Η κρίση αυτή έχει βαθύτερα στρατηγικά χαρακτηριστικά και δεν αντιμετωπίζεται με τα συνήθη πολιτικά μέσα. Ο διεθνής καταμερισμός με τη συναίνεση του ελληνικού κεφαλαίου και του επίσημου πολιτικού προσωπικού έχει σπρώξει τη χώρα μας σε ένα οικονομικό μοντέλο παροχής υπηρεσιών χαμηλής τεχνολογικής αξίας, με πολύ χαμηλούς μισθούς και πολύ μεγάλη συσσώρευση πλούτου στα χέρια λίγων επιχειρηματικών ομίλων. To μοντέλο αυτό περιορίζει συνεχώς και περισσότερο την πρωτογενή παραγωγή, δημιουργεί αλλεπάλληλα κύματα φυγής επιστημονικού δυναμικού προς το εξωτερικό, περιορίζει την κοινωνική προοπτική σε πολλές περιοχές της ελληνικής περιφέρειας οι οποίες παρακμάζουν, υποβαθμίζονται και ερημώνουν.

Μια μικρογραφία αυτού του παράλογου, αντικοινωνικού και επιβαλλόμενου από το εύκολο και εφήμερο κέρδος, οικονομικού μοντέλου της «χώρας ξαπλώστρας» αποτελεί και ο τόπος μας, η ιδιαίτερη πατρίδα μας, η Λευκίμμη.

Τις τελευταίες δεκαετίες, δυστυχώς, ο τόπος μας βασανίζεται από μια συνεχιζόμενη και σκόπιμη εγκατάλειψη και υποβάθμιση όλων των στοιχειωδών και αυτονόητων κρατικών υποδομών και υπηρεσιών που είναι αναγκαίες και αποτελούν θεσμική υποχρέωση τόσο του κεντρικού κράτους όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης προς τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες της Λευκίμμης.

Η πραγματικότητα είναι ότι ακόμα και μέσα στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια και την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε αρκετούς δήμους της ελληνικής περιφέρειας χρησιμοποιήθηκαν διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία προσέφεραν κάποια ανακούφιση. Στην Λευκίμμη αντίθετα, οι φτηνές δικαιολογίες και η ανικανότητα οδήγησαν τον τόπο μας πολλές δεκαετίες πίσω.

  • Το οδικό αστικό και αγροτικό δίκτυο παραμένει επί δεκαετίες ασυντήρητο και επικίνδυνο.
  • Παρά το τεράστιο διαθέσιμο υδρολογικό δυναμικό, επί δεκαετίες το δίκτυο ύδρευσης δεν διαθέτει ούτε την αναγκαία επάρκεια διανομής ούτε την αναγκαία ποιότητα παροχής πόσιμου νερού.
  • Η πρωτοβάθμια περίθαλψη ανύπαρκτη, η εικόνα του Κέντρου Υγείας παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα.
  • Η ανεργία, η εκμετάλλευση και η έλλειψη αξιοπρεπούς εργασιακής προοπτικής τσακίζουν τη νεολαία. 
  • Η δόμηση και η καταπάτηση κοινόχρηστων χώρων και δρόμων είναι ανεξέλεγκτες.
  • Το αποχετευτικό δίκτυο παραμένει σε τραγική κατάσταση.
  • Κάθε είδους διοικητικές υπηρεσίες που σχετίζονται με το τοπικό ή το κεντρικό κράτος παραμένουν υποστελεχωμένες, ανεπαρκείς και εχθρικές προς την καθημερινότητα του πολίτη.
  • Μεγάλα κομμάτια αγροτικής και δασικής γης παραμένουν άβατα και σε εγκατάλειψη εγκυμονώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία και για πυρκαγιές.
  • Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί μόνιμη δυσφήμιση για τον τόπο μας.
  • Αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές ανύπαρκτες, σχολικές υποδομές σε εγκατάλειψη.

Ακόμα χειρότερα προμηνύονται τα επενδυτικά σχέδια «ανάπτυξης» της τοπικής οικονομίας με φαραωνικές κατασκευές και περιορισμό του δημόσιου χώρου.

Διαβάστε ακόμη: Εκλογές Οκτωβρίου: Υποψήφιους παρουσίασε ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ Νότιας Κέρκυρας, Σ. Πελάης (video)

Το μεγάλο λαογραφικό, πολιτιστικό, παραδοσιακό απόθεμα της Λευκίμμης σκεπάζεται από την ασχήμια του γρήγορου, αρπακτικού αγοραίου τουριστικού μοντέλου που βασίζεται στην εκμετάλλευση του ανθρώπινου δυναμικού και τον στραγγαλισμό των μικρών τοπικών παραγωγικών μονάδων.

Όλες οι δημοτικές αρχές που ακολούθησαν τη Δημαρχία του Νίκου Κουλούρη αποτέλεσαν διαφορετικές εκδοχές της ίδιας πολιτικής ατολμίας, δημιούργησαν πολλά επιπλέον και δεν έλυσαν κανένα από τα υπάρχοντα προβλήματα.

Ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης Νότιας Κέρκυρας (ΛΣΝΚ) μέσα από την Ιδρυτική του διακήρυξη είναι ο μόνος που μέχρι στιγμής τολμά να κατονομάσει τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας της Λευκίμμης και επιχειρεί να προσεγγίσει τη λύση τους με κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων και με μέσο τη συλλογική χειραφέτηση και κινητοποίηση τους. Η ΛΣΝΚ βρίσκεται σε αλληλεπίδραση με τα εργατικά σωματεία και έχει στον πυρήνα της μια αντίληψη δυναμικών συλλογικών διεκδικήσεων, ενάντια σε οτιδήποτε θυμίζει τα συνήθη πολιτικά κατεβάσματα των δοσοληψιών του ρουσφετιού και της συναλλαγής.

Διαβάστε ακόμη: Κέρκυρα – Υδραίου για τα κυκλοφοριακά μέτρα: Επικρατεί μπάχαλο, τα μέτρα θα εφαρμοστούν

Παρά τις όποιες επιμέρους ενστάσεις ή διαφοροποιήσεις μας πάνω στο ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα της ΛΣΝΚ και το ΚΚΕ, δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε ότι εκφράζει μια ανώτερη πολιτική ποιότητα και αποτελεί με διαφορά την καλύτερη δυνατή επιλογή για τον τόπο μας. Από αυτή την σκοπιά είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ελπίδα και την προοπτική που γεννιέται μέσα από αυτή την προσπάθεια, και ταυτόχρονα να δηλώσουμε παρόντες στην διαμόρφωση του πολιτικού πλαισίου, να προτείνουμε θέσεις και να ασκούμε καλόπιστη κριτική όπου αυτό χρειάζεται για το κοινό καλό.

Είναι ανάγκη αλλά και ευκαιρία μέσα σε αυτές τις αντικειμενικά πολύ δυσμενείς πολιτικές συνθήκες, να ανακόψουμε την συνεχιζόμενη απαξίωση και αδιαφορία για τον τόπο μας και να προχωρήσουμε την επόμενη μέρα σε ένα καλύτερο δρόμο πιο υπεύθυνο, πιο διεκδικητικό, πιο ουσιαστικό.

Εμείς οι απόδημοι Λευκιμμιώτες και Λευκιμμιώτισες που υπογράφουμε, εκφράζουμε δημόσια την υποστήριξη μας στον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης Νότιας Κέρκυρας.

  Ονοματεπώνυμο Ιδιότητα Περιοχή
1 Κουλούρης Αλέξανδρος Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Αθήνα
2 Κοντομάρης Σπύρος Χημικός Μηχανικός Αθήνα
3 Βλάσση Δώρα Μεταφράστρια/Καθηγήτρια Αθήνα
4 Χρυσικόπουλος Σπύρος Φυσικός Ραδιοηλεκτρολόγος Αθήνα
5 Μακαντάνης Σπύρος Ιδιωτικός Υπάλληλος Αθήνα
6 Κάντας Μάνος Φοιτητής Γεωπονικής Αθήνα
7 Παλαιοχωρίτης Αλέξανδρος Αξιωματικός Εμπορικού Ναυτικού Αθήνα
8 Βλάσσης Γιώργος Προγραμματιστής Η/Υ Ιωάννινα
9 Βλάσση Ελευθερία Ξενοδοχο-υπάλληλος Αθήνα
10 Πανταζή Τίνα Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής Αθήνα
11 Γερολυμάτος Κώστας (Βούλγαρης) Ιδιωτικός Υπάλληλος, μέλος ΣΒΕΟΔ, σωματείο E-FOOD Αθήνα
12 Βλάσση Λίνα Συνταξιούχος Νοσηλεύτρια Αθήνα
13 Παντούλας Λευτέρης (Μυρίλλας) Ηχολήπτης Αθήνα
14 Μυρίλλα Ελένη Ευτέρπη Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Βρυξέλλες
15 Κουρής Αντώνης Εργοφυσιολόγος ΚΦΑ Αθήνα
16 Μίαρη Έλενα Ψυχοθεραπεύτρια Λονδίνο
17 Μυρίλλα Δήμητρα Δημοσιογράφος Αθήνα
18 Ηλιάδης Ανδρέας (Βολτάρης) Φοιτητής Γεωπονικής Αθήνα
19 Ζέκη Σοφία (Κούρου) Συμβασιούχος Π.Ε Διοικ.Οικονομικού Αθήνα
20 Ζαφειρόπουλος Κωνσταντίνος Οικονομοτεχνικός Σύμβουλος Αθήνα
21 Ζαφειροπούλου Μάγδα Μηχανικός Αυτοματισμού Γενεύη
22 Μίαρης Αλέξανδρος Μουσικός Λονδίνο
23 Λεζης Κωνσταντίνος  Ελεύθερος Επαγγελματίας  Φρανκφούρτη 
24 Παπίτσας Νικόλαος Αθανάσιος Ηχολήπτης Θεσσαλονίκη
25 Μαρκάτης Λευτέρης Πνευμονολόγος Αθήνα
26 Νίκος Θεοδωράκης Μουσικός – Μουσικός Παραγωγός Αθήνα

Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται στο σύνδεσμο:

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!