Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Στα προβλήματα εξ’ αρχής αναφέρθηκε ο υπ. Δήμαρχος Στ. Πουλημένος στην κατάμεστη αίθουσα του Ε.Κ.Κ.

Τις θέσεις του συνδυασμού ΕΞΑΡΧΗΣ πάνω στα κυριότερα προβλήματα του τόπου και από την αρχή, παρουσίασε το βράδυ της Τετάρτης στην κεντρική αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, στους υποψήφιούς του,  ο υποψήφιος δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος.

Ο ίδιος τόνισε πως αντίπαλοι της παράταξης είναι τα προβλήματα και σε αυτά θα πρέπει να δοθούν λύσεις.

Μεταξύ των άλλων, ο κ. Πουλημένος αναφέρθηκε στο ταμειακό και έντονο οικονομικό και ταμειακό πρόβλημα του Δήμου εξαιτίας κυρίως του αυξημένου κόστους αποκομιδής, μεταφοράς και διάθεσης των απορριμμάτων, θέση που εξέφρασε και κατά την πρώτη παρουσίαση του συνδυασμού του.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στους διαχειριστές του μείζονος προβλήματος της ανακύκλωσης, τα ποσοστά της οποίας έχει καταστήσει το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας ουραγό.

Επεσήμανε την απραξία στην αξιοποίηση των πόρων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων κυρίως στους τομείς σχολικών κτηρίων, υποδομών πολιτισμού, δημοτικής οδοποιίας και ανάπλασης δημοτικών χώρων και σημείωσε ότι το γεγονός της απώλειας πόρων πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που έμειναν στα αζήτητα, συνιστά τραγική αποτυχία για τον τόπο.

Έκανε λόγο για απαξίωση των κοινοτήτων του Δήμου ενώ περιέγραψε την τακτική χαμηλών τόνων που θα ακολουθήσει κατά την προεκλογική περίοδο, τονίζοντας ότι αντίπαλοί μετά τις εκλογές θα είναι τα προβλήματα και όχι τα πρόσωπα που τα διαχειρίστηκαν και θα κριθούν από το εκλογικό σώμα.

Επτά οι άξονες του προγράμματος Πουλημένου

Τέλος, ο κ. Πουλημένος  παρουσίασε επτά άξονες του προγράμματος του συνδυασμού του, οι οποίοι είναι και οι κυριότεροι:

1. Ανακύκλωση απορριμμάτων και κυκλική οικονομία.

2. Αξιοποίηση των πόρων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για έργα σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου.
3. Βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών με προώθηση συνδετήριων και παρακαμπτήριων δημοτικών δρόμων και τη δημιουργία περιφερειακών χώρων στάθμευσης.
4. Προστασία και αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας επ’ ωφελεία της κοινωνίας και διαχείριση των δημοσίων χώρων με σεβασμό στον πολίτη, διασφαλίζοντας παντού την προσβασιμότητα των ΑμεΑ.
5. Στήριξη, με κάθε τρόπο και ενίσχυση των πολιτιστικών δρώμενων του τόπου και, όπου είναι δυνατό, τη σύνδεσή τους με τον τουρισμό.
6. Σύσταση και λειτουργία ελεγκτικών οργάνων (Δημοτική Αστυνομία και Υπηρεσίες Ελέγχων)για την πρόληψη και αντιμετώπιση παραβατικώνσυμπεριφορών, που πλήττουν τον τόπο και προσβάλλουν όλους μας.
7. Εισαγωγή και ευρεία εφαρμογή του θεσμού της λογοδοσίας σε όλα τα επίπεδα διοίκησης του Δήμου, με κορυφαία την τακτική ετήσια Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής, ενώπιον των πολιτών.

Και ο υποψήφιος Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος, κατέληξε:

Με αυτά τα 7 αυτονόητα βήματα αλλάζουμε ριζικά τη λογική στη διοίκηση του Δήμου.
Δεν υπάρχουμε για το θεαθήναι, για την εικόνα, για τις φωτογραφίες και τις εντυπώσεις! Δεν λειτουργούμε με λογική life style! Αντίθετα, μας ενδιαφέρει η ουσία, το έργο για ν’ αλλάξουμε ρότα στην πορεία του τόπου μας!
Είναι συνειδητή μας επιλογή να κάνουμε και θυσίες στην προσωπική μας ζωή για να παραδώσουμε στα παιδιά μας, στις επόμενες γενιές, έναν τόπο καλύτερο…

Οραματιζόμαστε έναν Δήμο – στην πόλη και στα χωριά –νοικοκυρεμένο, σύγχρονο, λειτουργικό, αποτελεσματικό, φιλόξενο που θα κάνει τους κατοίκους του περήφανους!

Θέλουμε την 5ετία 2024 – 2028, μια δημιουργική περίοδο για τον τόπο, που θα σφραγίσει θετικά την πορεία του προς το μέλλον.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!