Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Στα χέρια του  κερκυραίου Π. Βέργου οι υποδομές πόλο του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ εμπιστεύτηκε σε έναν από τους πιο «πιστούς» υπηρέτες της ελληνικής υδατοσφαίρισης, τον Κερκυραίο Πάνο Βέργο τις ομάδες υποδομών του.

 Ο Πάνος Βέργος, από πέρυσι μαζί με τον Σάκη Κεχαγιά αποτελούν το προπονητικό δίδυμο της Εθνικής ομάδας πόλο της Ρουμανίας. Μάλιστα πέτυχαν να φτάσουν την Ρουμανική ομάδα στην οκτάδα του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος και να πάρει την πρόκριση για το προολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο. Ωστόσο εκεί, έπεσαν σε όμιλο με μεγαθήρια (Κροατία, Ρωσία, Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία) κι έτσι δεν κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο. Παρά ταύτα η συνεργασία με την Ομοσπονδία της Ρουμανίας συνεχίζεται. Στο μεταξύ, προ δεκαπενθημέρου, ο ΠΑΟΚ συμφώνησε με τον Πάνο Βέργο να αναλάβει headcoats όλων των τμημάτων υποδομών υδατοσφαίρισης του συλλόγου. Παράλληλα με τις γνώσεις και την εμπειρία του θα συμβάλλει στην καλύτερη οργανωτική ανάπτυξη του αθλήματος σε όλα τα επίπεδα. Υπενθυμίζουμε ότι ο Πάνος Βέργος έχει συνδέσει το όνομά του με τις επιτυχίες του ΠΑΟΚ, έχει θητεύσει πολλά χρόνια προπονητής της ανδρικής ομάδας  και ήταν αυτός, ο οποίος το 1999 ανέβασε τον «Δικέφαλο» στην Α1 Εθνική κατηγορία.

Ο Πάνος Βέργος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1960 και από μικρή ηλικία έγινε αθλητής του ΝΑΟΚ, αρχικά ως κολυμβητής στο πρόσθιο και στη συνέχεια ως μέλος της ανδρικής ομάδας υδατοσφαίρισης. Σε ηλικία 9 ετών κατέλαβε την 3η θέση στο πρόσθιο του Πανελλήνιου πρωταθλήματος κολύμβησης στην ηλικιακή του κατηγορία, ενώ την επόμενη χρονιά ήρθε τέταρτος.

Ωστόσο αργότερα στράφηκε στην υδατοσφαίριση και σε ηλικία 14 ετών έγινε μέλος της ανδρικής ομάδας πόλο του ΝΑΟΚ. Μάλιστα ως παίκτης του ΝΑΟΚ είχε αναδειχτεί δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Α1.Επίσης έχει φορέσει και το σκουφάκι της Εθνικής Ενόπλων. Ο Πάνος Βέργος τελείωσε οικονομικά στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ενώ παράλληλα αποφοίτησε και από την σχολή προπονητών με εξειδίκευση κολύμβηση-πόλο. Υπήρξε προπονητής του ΝΑΟΚ, όπου τον ανέβασε μάλιστα από την Α2 στην Α1 Εθνική κατηγορία, έχει θητεύσει κόουτς του ΝΟ Πατρών, αλλά το όνομά του έχει συνδεθεί από τα τέλη της δεκαετίας του ΄90 με τον ΠΑΟΚ (όπως προαναφέραμε το 1999 ανέβασε την ομάδα από την Α2 στην Α1 Εθνική). Έμεινε στο τιμόνι της ανδρικής ομάδας πόλο μέχρι το 2005. Επέστρεψε το 2013, όπου παρέμεινε μέχρι το 2020, οπότε και έλυσε την συνεργασία του, προκειμένου να ασχοληθεί με την Εθνική ομάδα της Ρουμανίας. Να σημειωθεί ότι ο Πάνος Βέργος πιστεύει πολύ στις υποδομές και από τα χέρια του έχει αναδειχτεί πλήθος ταλέντων, και πολλοί παίκτες εξ αυτών έχουν αγωνιστεί στις Εθνικές ομάδες πόλο της Ελλάδας.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!