Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Στην Κέρκυρα για Ενημερωτική Ημερίδα η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους

Συνάντηση με την νέα Ειδική Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, αρμόδια για την Διαχείριση του Ιδιωτικού Χρέους, Μαρία – Ελένη Αθανασοπούλου, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν τα νομοθετικά εργαλεία που έχει θεσπίσει η Κυβέρνηση για τους δανειολήπτες και επισημάνθηκε η ανάγκη για καλύτερη ενημέρωση πολιτών, επιχειρήσεων, επαγγελματιών Λογιστών – Οικονομολόγων επ’ αυτών.  .

Η κα Αθανασοπούλου ενημέρωσε τον Βουλευτή για την λειτουργία του Γραφείου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ) στην Κέρκυρα, αποστολή του οποίου είναι η αναλυτική ενημέρωση για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των υπερχρεωμένων πολιτών, επιχειρήσεων και επαγγελματιών που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την μη δυνατότητα ανταπόκρισης στα χρέη τους προς το Δημόσιο, τις Τράπεζες, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τους διαχειριστές δανείων κλπ. Όπως ανέφερε η Ειδική Γραμματέας, από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα, το ΓΕΥΔ της Κέρκυρας έχει ασχοληθεί με 506 υποθέσεις δανειοληπτών και επιχειρήσεων, ενώ μόνον τον Μάρτιο του 2022 με 16.

Συμφωνήθηκε, εντός του επόμενου διμήνου, η κα Αθανασοπούλου να επισκεφθεί την Κέρκυρα, ώστε να πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα τόσο για τους δανειολήπτες όσο και για τους Οικονομολόγους – Λογιστές επί του ισχύοντος νομικού πλαισίου για το ιδιωτικό χρέος.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!