Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Στην Κέρκυρα την Τρίτη ο Ευθύμιος Λέκκας

Στην Κέρκυρα αναμένεται την Τρίτη 19/10, σύμφωνα με την Ρ. Κράτσα, ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμιος Λέκκας, λόγω των φοβερών “πληγών” που άφησε πίσω του ο “Μπάλλος” στο νησί. Της επίσκεψής του στην Κέρκυρα, θα προηγηθεί η αντίστοιχη στην Ιθάκη στην οποία καταγράφηκαν σοβαρής αξίας ζημιές από την κακοκαιρία. Μάλιστα, ήταν ο άνθρωπος που δήλωσε πως ο “Μπάλλος” δεν έφερε ακραία καιρικά φαινόμενα (Διαβάστε Εδω).  

Όπως δήλωσε, η ποσότητα του νερού που έπεσε ήταν «στα όρια του σχεδιασμού των έργων». Ανέφερε επιπλέον «Έχουμε να κάνουμε με μια βροχόπτωση, η οποία έπεσε σε τρεις διαφορετικές περιοχές». Τέλος, επισήμανε ότι η κλιματική κρίση πλέον είναι εδώ και τα φαινόμενα αυτά θα είναι περισσότερα και συχνότερα.

Αναμένεται να αναφερθεί στα αντιπλημμυρικά έργα που θα πρέπει να σχεδιαστούν και να γίνουν άμεσα αλλά και για την κλιματική αλλαγή και τις επερχόμεενς κακοκαιρίες, όπως αυτή που αναμένεται περί τα τέλη της εβδομάδας (διαβάστε εδω)

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!