Quantcast
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ

“Στην κουζίνα με την Ελενα”: Μελιτζάνες με σάλτσα και τυρί

Είναι η βασίλισσα του καλοκαιριού και σίγουρα μπαίνει καθημερινά σε αρκετά σπίτια, ο λόγος για την πεντανόστιμη μελιτζάνα ,που έχει εχθρούς και φίλους! Τα οφέλη για την υγεία τεράστια γι’αυτό αν την έχεις εχθρό ήρθε ο καιρός να την κάνεις φιλενάδα σου! Ε

ΕΛΕΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ*

Eίναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, φυτοχημικά και αντιοξειδωτικά αλλά και φυτικές ίνες.

Στην Ελληνική κουζίνα συναντάμε τη μελιτζάνα σε διάφορα πιάτα και συνταγές , τα παπουτσάκια , ο μουσακάς και το μπριαμ είναι τα πιο διάσημα που σχεδόν όλοι απολαμβάνουμε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Σήμερα θα σου δείξω ένα φαγητό λουκούμι , μελιτζάνες με μπόλικη σάλτσα όπως δεν έχεις ξαναφτιάξει , άρωμα βασιλικού, ελιές και άφθονο τυρί μπαίνουν στο φούρνο, καραμελώνουν και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί!

Ένα πιάτο που θα απολαύσεις όλο το καλοκαίρι ξανά και ξανά με ένα ποτήρι παγωμένη μπίρα ! 

 

 

ΥΛΙΚΑ

3 μελιτζάνες 

1 σκελίδα σκόρδο

200γρ ντοματίνια

250γρ ανθότυρο (ή μοτσαρέλα ή φέτα) 

5-6 ελιές

1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κουτ γλυκού ζάχαρη

1 ματσάκι βασιλικό

αλάτι

πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στη μέση,χαράζουμε ελαφρά με το μαχαίρι στο κέντρο, τις αλείφουμε με λάδι και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό τα ντοματίνια τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε ώσπου η φλούδα τους να αρχίσει να ανοίγει (περίπου 3 λεπτά).Τα ξεφλουδίζουμε!

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι ,προσθέτουμε το σκόρδο και τα ντοματίνια. Με ένα πιρούνι τα πολτοποιούμε. Ρίχνουμε την ζάχαρη , αλάτι, πιπέρι και μερικά φύλλα βασιλικού, ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο τις μελιτζάνες, τις αλατοπιπερώνουμε, τις πατάμε ελαφρά με ένα κουτάλι στο κέντρο κατά μήκος για να μπει η γέμιση. 

Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα ρίχνουμε ανθότυρο, τις ελιές , φύλλα βασιλικού ,ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν οι μελιτζάνες. Καλή επιτυχία !

*elenascooks.gr, @xondrogianni_elena (Instagram), Αρθρογράφος στην «Κ.Σ.»

 

**δημοσιεύθηκε στο φύλλο 18ης-5-2023 της ΚΣ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!