“Στην κουζίνα με την Ελενα”: Eύκολο κέικ μπανάνα
Αυτό το κέικ αν το φτιάξεις θα το αγαπήσεις… Πεντανόστιμο , μυρωδάτο με την μπανάνα να καραμελώνει και να δίνει μια υπέροχη γεύση. Λιώνει στο στόμα σαν αφρός και σε προκαλεί να φας και δεύτερο κομμάτι…
Μάζεψε τις ώριμες μπανάνες σου και δημιούργησε αυτό το απίθανο κέικ που θα αποκτήσει κατευθείαν μεγάλη θέση στην κουζίνα σου….και αν εχεις και παιδιά, θα το λατρέψουν !
ΥΛΙΚΑ
190γρ (κοσκινισμένο) Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120γρ Βούτυρο
2 Αυγά
185γρ Ζάχαρη
3 ώριμες ( η 1 για στόλισμα) Μπανάνες
1/2 κουτ γλυκού Κανέλα
1/2 κουτ γλυκού Μαγειρική Σόδα
1 Βανίλια
1/2 κουτ γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
ΥΛΙΚΑ
Αρχικά θα πολτοποιήσουμε τις δυο μπανάνες με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε την βανίλια , την κανέλα και τον πολτό μπανάνας. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το μπέκιν, την μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε, αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ και ρίχνουμε το μείγμα .
Κόβουμε στη μέση την μπανάνα που κρατήσαμε και την τοποθετούμε απαλά πάνω απο την ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά περίπου, ελέγχοντας με ένα μαχαιράκι… αν βγαίνει στεγνό έχει ψηθεί!
Καλή επιτυχία!
*elenascooks.gr, @xondrogianni_elena (Instagram), Αρθρογράφος στην «Κ.Σ.»
**δημοσιεύθηκε στο φύλλο 24ης-8-2023 της ΚΣ στη στήλη “Στην κουζίνα με την Ελενα”
__________________________________________________________________________
Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.
Ακολουθήστε μας στο Google NewsΑκολουθήστε μας στο Instagram
Ακολουθήστε μας στο twitter
Ακολουθήστε μας στο Facebook