Quantcast
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ

  “Στην Κουζίνα με τη Ελενα”: Βασιλόπιτα με κρέμα βουτύρου και πορτοκάλι

Η καλύτερη βασιλόπιτα είναι σήμερα εδώ, ζουμερή , αφράτη , φουσκωτή και πεντανόστιμη!

ΕΛΕΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ*

Με κρέμα βουτύρου πορτοκάλι που απογειώνει την γεύση και σίγουρα δεν θα φας μόνο ένα κομμάτι, βασικά πρέπει να φας μέχρι να βρεις το φλουρί….για να είσαι ο τυχερός της χρονιάς !!! Καλή χρονιά με υγεία και χωρίς πανδημία , του χρόνου όλοι εδώ με πολλές αγκαλιές και χωρίς μάσκες !!!

Υλικά

Για την πίτα

500γρ αλεύρι φαρίνα

250γρ βούτυρο 

3 αυγά

250γρ ζάχαρη

250ml γάλα

1 βανίλια

Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι

80ml χυμό πορτοκάλι

Για την κρέμα βουτύρου

150γρ βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου

220γρ ζάχαρη άχνη

ξύσμα απο 1 πορτοκάλι

Για στόλισμα 

φρέσκα φρούτα

Καρύδα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνουμε το βούτυρο και την ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα , το χυμό εναλλάξ με το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Αλείφουμε με βούτυρο μια φόρμα 25εκατ ή βάζουμε λαδόκολλα και ρίχουμε το μείγμα μέσα, εδώ πρέπει να θυμηθείς να ρίξεις το φλουρί. Ψήνουμε την πίτα για 45-50 λεπτά .

Για την κρέμα βουτύρου

Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη ,το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.Την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ψηθεί η πίτα. Αφού ψηθεί η πίτα την αφήνουμε να κρυώσει τελείως και απλώνουμε την κρέμα βουτύρου από πάνω,τα φρούτα και πασπαλίζουμε με καρύδα! Καλή χρονιά με Για την κρέμα βουτύρου

Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη ,το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.Την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ψηθεί η πίτα. Αφού ψηθεί η πίτα την αφήνουμε να κρυώσει τελείως και απλώνουμε την κρέμα βουτύρου από πάνω,τα φρούτα και πασπαλίζουμε με καρύδα! Καλή χρονιά με υγεία!

*δημοσιεύθηκε στο φύλλο 30ης-12-2023 της εφημερίδας “Η Κέρκυρα Σήμερα” στη στήλη “Στην Κουζίνα με τη Ελενα”

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!