Quantcast
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ

ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ:”Εύκολα σπιτικά μπακλαβαδάκια

Κάθε μπουκιά μπακλαβά περιέχει μια μικρή μαγική στιγμή, που μετατρέπει τη γεύση σε αναμνήσεις. 

Ο μπακλαβάς αναζωπυρώνει γεύσεις και δημιουργεί αναμνήσεις που συνδέονται με την παιδική ηλικία, την οικογένεια και τις γιορτές. Η

ΕΛΕΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ*

γεύση του είναι εκρηκτική , το φύλλο είναι λεπτό και τραγανό και όταν το δαγκώσεις σπάει σε χίλια κομμάτια που λιώνουν στο στόμα και γεμίζουν τον ουρανίσκο σου με ξηρούς καρπούς και άρωμα κανέλας. 

Τα σημερινά μπακλαβαδάκια θα μιλήσουν κατευθείαν στην καρδιά σου γιατί είναι εντυπωσιακά , πανεύκολα ,με λίγα υλικά και σίγουρα κανένας δεν θα μπορέσει να φάει μόνο ένα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι ξηρούς καρπούς θέλεις και με σιγουριά θα σου πω , ότι αποτελούν την τέλεια επιλογή για να ικανοποιήσει κανείς την επιθυμία του για γλυκό. 

Θα κερδίσεις τις εντυπώσεις και τις καρδιές όλων, αφού κάθε μπουκιά θα σε αφήσει με μια αναμνηστική αίσθηση, σαν να αφηγείται μια ιστορία στον ουρανίσκο σου. Το μόνο που πρέπει να κάνεις εσύ, είναι να την ακούσεις. 

 

10 μπακλαβαδάκια

 

ΥΛΙΚΑ 

10 φύλλα κρούστας

200γρ βούτυρο

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

200 αμύγδαλο ψημένο (τριμμένο)

1 κουτ γλυκού κανέλα

1 κουτ σούπας ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

2 φλιτζάνια νερό

2 φλιτζάνια ζάχαρη

1 φέτα λεμόνι

1 ξυλάκι κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη φέτα λεμόνι και το ξυλάκι κανέλας σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 10 λεπτα. Το αφήνουμε να κρυώσει .

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

Ψήνουμε τα αμύγδαλα μέχρι να πάρουν χρώμα και τα τρίβουμε στον ηλεκτρικό τρίφτη. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη κανέλα και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Για τα μπκλαβαδάκια

Ανοίγουμε ένα ένα φύλλο, το απλώνουμε στο πάγκο εργασίας και το βουτυρώνουμε. Το διπλώνουμε στα δυο (κοίτα φωτό) και γεμίζουμε με ένα κουτάλι το κέντρο με την γέμιση . Διπλώνουμε και απο τις δυο μεριές ώστε να φυλακίσουμε την γέμιση. (βλέπε φωτό) . Βουτυρώνουμε και τσαλακώνουμε ελαφρά με τα χέρια ώστε να σχηματιστεί ρολό, τυλίγουμε το ρολό σε σαλιγκάρι. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί 24 εκατ και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα. Στη συνέχεια βουτυρώνουμε τα μπακλαβαδάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα .

Σιροπιάζουμε με σιρόπι κρύο και μπακλαβαδάκια ζεστά. Καλή επιτυχία!

 

 

*elenascooks.gr, @xondrogianni_elena (Instagram), Αρθρογράφος στην «Κ.Σ.»

** δημοσιεύθηκε στο φύλλο 16ης-11-2023 της ΚΣ στη στήλη “Στην Κουζίνα με την Ελενα”

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!