Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Στη «Marinetime Projects» το λιμάνι των Μπενιτσών

Το επενδυτικό σχήμα με την επωνυμία «Maritime Projects» πλειοδότησε στον διαγωνισμό για την μίσθωση του τουριστικού καταφυγίου Μπενιτσών.

Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας και σε αυτόν συμμετείχαν 12 ενδιαφερόμενες εταιρείες. Η εκκίνηση του ετήσιου μισθώματος ήταν 45 χιλ € και η «Maritime Projects» προσέφερε 250.000 €, που ήταν και το υψηλότερο τίμημα.

Την εταιρεία στην διαγωνιστική διαδικασία εκπροσώπησε ο πρώην διευθυντής της Μαρίνας Γουβιών, Δημήτρης Κουτσοδόντης.

Μετά την εξέλιξη αυτή αναμένεται να καθαρογραφεί το πρακτικό διαγωνισμού, να επικυρωθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και εντός της ερχόμενης εβδομάδας να υπογραφεί το μισθωτήριο συμβόλαιο, που θα έχει διάρκεια μέχρι 11 Δεκεμβρίου 2035. Υπενθυμίζουμε ότι το τουριστικό καταφύγιο Μπενιτσών έχει δυνατότητα ελλιμενισμού 96 σκαφών, εκ των οποίων οι δέκα θα διατεθούν δωρεάν στους ψαράδες της περιοχές, όπως προέβλεπε η προκήρυξη του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με την οποία, ο εκμισθωτής  με δικά του έξοδα θα εκδώσει τις μελέτες και τις απαιτούμενες άδειες λειτουργίας του τουριστικού καταφυγίου, ενώ δεν θα μπορεί  να λειτουργήσει επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος εκτός από αναψυκτήριο. 

Μάλιστα,  σε περίπτωση που ο μισθωτής τυγχάνει να είναι και πλοιοκτήτης ορίζεται ότι δύναται να κάνει ιδία χρήση ποσοστού εκ των θέσεων του καταφυγίου, που δεν υπερβαίνει το 25% της δυναμικότητας αυτού. Τέλος, ο  μισθωτής οφείλει να επιτρέπει την ελεύθερη είσοδο σε συνεργεία συντήρησης και επισκευής σκαφών, που διαθέτουν όλες τις νόμιμες άδειες καθώς και να επιτρέπει τον ανεφοδιασμό καυσίμων από νόμιμα λειτουργούντες εταιρίες καυσίμων. Να σημειωθεί ότι το 2% των ανταποδοτικών τελών από την χρήση του λιμανιού θα προορίζονται για αναπτυξιακά έργα της κοινότητας Μπενιτσών.

O N. Kαλόγερος

“Θελω_να_ευχαριστήσω τα μέλη της επιτροπής Αντιδήμαρχο Αλ. Κατέχη , Δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Σπάτουλα , τους 3 Νομικούς του Δήμου μας και τους έμπειρους δημοτικούς υπαλλήλους του τμήματος δημοτικής περιουσίας για την άψογη συνεργασία μας. Επίσης τον Αντιδήμαρχο τουρισμού Π. Βαρούχα τον Αντιδήμαρχο οικονομικών κ Παντελιό και το Γενικό γραμματέα κ Πουλή, για τη συνεχή στήριξη στις διαδικασίες” ανέφερε ο προεδρεύων της επιτροπής διαγωνισμού, αντιδήμαρχος ΤΥ Δήμου Κ. Κέρκυρας  Ν.Καλόγερος.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!