Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος Αλτουβάς

Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας πραγματοποίησε ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Κέρκυρας Ζακύνθου- Κεφαλληνίας και Τοποτηρητής του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης  κ. Γεώργιος Αλτουβάς,  την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022, όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας  κ. Γεώργιο Μαχειμάρη.

Η επίσκεψη ήταν  ουσιαστική και εκτενής, καθώς συζητήθηκαν  γενικά θέματα  της υφιστάμενης κατάστασης στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας  όσο  και εξειδικευμένα  που αφορούν τους δύο φορείς  με κυρίαρχο εκείνο των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς .

Ειδικότερα:

 Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την τιμή της επίσκεψης στην έδρα του Δήμου, ενημέρωσε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας όσον αφορά στις υποδομές, στην οδοποιία, στην έλλειψη προσωπικού, στα θέματα ύδρευσης-καθαριότητας αλλά και για την κοινωνική δράση του Δήμου. Επαίνεσε δε την Καθολική Εκκλησία της Κέρκυρας για το διαχρονικό κοινωνικό της έργο και τόνισε τη θετική στάση του Δήμου στο έργο της Καθολικής Αρχιεπισκοπής μεταφέροντας παράλληλα, αίτημα καθολικών του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για διερεύνηση δυνατότητας τέλεσης Θ. Λειτουργιών σε χώρο της περιοχής.

Ο Αρχιεπίσκοπος στη γενική τοποθέτηση του εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του που ήρθε στην Κέρκυρα, τονίζοντας πως για έναν άνθρωπο της πόλης και μάλιστα μιας χαοτικής μεγαλούπολης, όπως η Αθήνα, ο ερχομός του σηματοδοτεί μια καινούρια αρχή στη ζωή του. Αρχή του η ρήση του Α.Α  Πάπα Φραγκίσκου «να προωθούμε και να καλλιεργούμε την νοοτροπία της συνάντησης», ενώ στόχος του η διαμόρφωση ενός ποιμαντικού σχεδιασμού οικοδομημένου σε σταθερές βάσεις  μέσα από την επαφή και τον διάλογο με τις τοπικές κοινότητες και τους θεσμούς, ακούγοντας τους προβληματισμούς και τις ανάγκες των ανθρώπων. Για αυτό και το ενδιαφέρον του εστιάζεται τόσο στην κοινωνία του Δήμου της Κεντρικής Κέρκυρας όσο και των Δήμων Βόρειας, Νότιας Κέρκυρας και Παξών. Υποσχέθηκε δε την εξέταση –διερεύνηση όσων ανέφερε ο κ. Δήμαρχος στη κατεύθυνση εξεύρεσης λύσεων.

Στη συνάντηση από το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας εκτός από το Δήμαρχο κ. Γεώργιο Μαχειμάρη παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Κουτσούρης Χαρίτων και Κόκκαλη Σπυριδούλα και από την Καθολική Αρχιεπισκοπή εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Καθολικής Εκκλησίας  κ. Γεώργιο Αλτουβά , ο  Γραμματέας  της Αρχιεπισκοπής κ. Σπυρίδων Γαούτσης.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!