Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Στο Νοσοκομείο Κέρκυρας δύο ασθενείς με covid-19 από το Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Δύο ασθενείς με covid-19 μεταφέρονται στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Άλλωστε, γι αυτή τη νοσηλεία στη Μονάδα Λοιμωδών, είχε ενημερώσει στις αρχές τις προηγούμενης εβδομάδας ο διοικητής του Νοσοκομείου Λ. Ρουμπάτης με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Κέρκυρας, καθώς το Νοσοκομείο του νησιού έχει τη δυνατότητα νοσηλείας 29 ασθενών με covid.

Υπενθυμίζουμε ότι τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκονται στα όρια τους μετά τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα, ο Γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου Χαράλαμπος Παππάς, μιλώντας στην εκπομπή «Κάθε Μέρα Ελλάδα» της ΕΡΤ3, έκανε λόγο για υποστελεχωμένα Νοσοκομεία σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου και επεσήμανε πως η πληρότητα αγγίζει πλέον το 100%.

Ο κ. Παππάς δήλωσε ότι τα Νοσοκομεία της περιοχής κατακλύστηκαν μετά τα 59 κρούσματα σε γηροκομείο των Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται ασθενείς στο Μεσολόγγι και την Πάτρα.

“Η κατάσταση είναι οριακή” τόνισε ο ίδιος και σημείωσε πως έπρεπε από την κυβέρνηση να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην ενίσχυση του προωτοβάθμιου συστήματος υγείας, ενώ άσκησε και κριτική λέγοντας πως δεν υπήρξε επαρκής μέριμνα συνολικά για το σύστημα υγείας ενόψει του δευτέρου κύμματος της πανδημίας.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!