Quantcast
SLIDERΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

Στο «Visit Greece App» οι 545 ελληνικές παραλίες με «Γαλάζια Σημαία»

Σε μια ουσιαστική και χρήσιμη αναβάθμιση της επίσημης εφαρμογής του ΕΟΤ «Visit Greece App» προχώρησε το Υπουργείο Τουρισμού, ενσωματώνοντας τον κατάλογο με τις 545 παραλίες ανά την Ελλάδα, οι οποίες έχουν βραβευτεί με «Γαλάζια Σημαία».
Δεδομένου ότι η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε 49 χώρες, με κριτήριο το συνολικό αριθμό των παραλιών με «Γαλάζια Σημαία», η προσθήκη του σχετικού καταλόγου στο «Visit Greece App» κρίθηκε ως απολύτως απαραίτητη. Πλέον, κάθε χρήστης της εφαρμογής θα έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ώστε να προγραμματίζει εκδρομές και διακοπές σε παραθαλάσσιες τοποθεσίες ανά την Ελλάδα, επιλέγοντας άμεσα και εύκολα προορισμούς από το σχετικό κατάλογο στο «Visit Greece App».

Υπενθυμίζεται ότι η απονομή της «Γαλάζιας Σημαίας» σε οποιαδήποτε παραλία γίνεται κατόπιν αυστηρής αξιολόγησης και ισχύει για 12 μήνες. «Γαλάζιες Σημαίες» δικαιούνται να φέρουν παραλίες οι οποίες πληρούν 33 διαφορετικά κριτήρια, τα οποία αφορούν στην ασφάλεια των λουομένων, στην καθαριότητα, στην οργάνωση, στην πληροφόρηση, στην προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου, στις ενέργειες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης κ.ά. Ωστόσο, το προεξάρχον κριτήριο για τις «Γαλάζιες Σημαίες» είναι η καθαρότητα της θαλάσσιας ζώνης: Αποδεκτές γίνονται παραλίες, αποκλειστικά και μόνο, με «Εξαιρετική» ποιότητα υδάτων.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!