Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Στόχος στο 68% η ενεργειακή αναβάθμιση του Επιμελητηρίου – Υπογράφηκε η σύμβαση από τη Ρ. Κράτσα (Video)

Υπέγραψαν τη σχετική σύμβαση Ρ. Κράτσα και ΞΕΝΟΤΕΚ Α.Ε. παρουσία Γ. Χονδρογιάννης

 

Υπογράφηκε το μεσημέρι της Τρίτης η σύμβαση του έργου που αφορά στην Ενεργειακή Αναβάθμιση του Κτιρίου του επιμελητηρίου, προϋπολογισμού  439.000€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Τη σύμβαση υπέγραψαν η Περιφερειάρχηης Ρ. Κράτσα και ο εκπρόσωπος της Εταιρίας ΞΕΝΟΤΕΚ Α.Ε. Σπ. Κούστας.

Παρόντες ήταν εκτός από τους αντιπεριφερειάρχες Κέρκυρας και Τ. Υ. Κ. Ζορμπάς και Μ. Ορφανουδάκης αντιστοίχως, ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Γ. Χονδρογιάννης, ο οποίος έκανε λόγο για ένα έργο που θα απολαύσουν τόσο τα μέλη του Επιμελητηρίου όσο και οι χρήστες του, σε ένα εμβληματικό κτίριο. Παράλληλα, ευχαρίστησε την περιφερειακή αρχή για την ανταπόκρισή της στις πιέσεις του ίδιου προκειμένου να πραγματοποιηθεί εντός ενός έτους, η ενεργειακή αναβάθμιση.

Η Δήλωση Κράτσα

 

Είναι ένα έργο που σηματοδοτεί την πορεία που πρέπει να διαγράψουν οι Αρχές σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια για την ενεργειακή αναβάθμισή τους, ανέφερε στη σχετική της δήλωση η κα. Ρ. Κράτσα. Έμφαση έδωσε στην ανάγκη που υπάρχει την περίοδο που διανύουμε περισσότερο από άλλες αποχές, τώρα που το κόστος της ενέργειας είναι τέτοιο, που σε πολλές των περιπτώσεων χαρακτηρίζεται έως αβάσταχτο. Ανέφερε πως την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ από όπου και χρηματοδοτείται, την υπέγραψε τον Ιανουάριο του 2021 και συνολικού προϋπολογισμού 439.000 €. Διευκρίνισε επιπλέον, πως για την εκτέλεση του έργου είχε υπογραφεί προγραμματική σύμβαση το 2018, μεταξύ της ΠΙΝ και του Επιμελητηρίου. Τέλος, σημείωσε πως ο προϋπολογισμός έργων ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων στην περιφέρεια, αγγίζει τα 5,5, εκατ. € και θα ακολουθήσουν τα κτίρια των ΕΡΤ Κέρκυρας και Ζακύνθου, το Νοσοκομείο Ζακύνθου και η Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας,

Τα στοιχεία του έργου

 

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων Μ. Ορφανουδάκη, το  έργο κυμαίνεται σε συγκεκριμένους βασικούς άξονες. Η εξωτερική θερμομόνωση του κτιρίου, η αντικατάσταση κουφωμάτων του, η θερμομόνωση του δώματος και η εγκατάσταση του συστήματος κλιματισμού και ψύξης. Μάλιστα ανέφερε πως  στόχος της μελέτης είναι να επιτευχθεί ενεργειακή αναβάθμιση άνω του 68%.

 

 

 

Κ. Ζορμπάς: Σημαντικό έργο, ακολουθούν κι άλλα

Ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Ζορμπάς σημείωσε πως πρόκειται για σχεδιασμό ενάμιση έτους και αφορά σε απαραίτητο έργο. Το επόμενο είναι το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας όπου αναμένεται η έναρξη της μελετητικής διαδικασίας. Ορίζοντας υλοποίησης του έργου είναι οι 1 μήνες ενώ ο ίδιος θεωρεί πως δύναται να ολοκληρωθεί και νωρίτερα

 

 

 

Σπ. Κούστας: Έχουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία

Τέλος, ο εκπρόσωπος της ΞΕΝΟΤΕΚ Α.Ε. Σπύρος Κούστας δήλωσε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει την εμπειρία και την τεχνογνωσία τέτοιων έργων, που σημαίνει πως σε άψογη συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας θα ολοκληρώσει το έργο εγκαίρως.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!