Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων Παλαιάς Πόλης Κέρκυρας: Κάποιοι προσπαθούν να αποδομήσουν το έργο μας

Το ΔΣ του «Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων Παλαιάς Πόλης Κέρκυρας», κατόπιν δημοσιευμάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας, θα ήθελε να δηλώσει τα εξής:

Στην Ιδρυτική Συνέλευση της 28ης Μαρτ. 2017, που συνεκάλεσε η Συντονιστική Επιτροπή των 7 (επτά) τοπικών πολιτιστικών συλλόγων από τις  6 περιοχές της Παλιάς Πόλης μαζί με ομάδα κατοίκων της Εβραϊκής, Απεφασίσθη η ίδρυση ενός και μοναδικού Συλλόγου με την ονομασία «Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων Παλαιάς Πόλης Κέρκυρας».    

Αφορμή ίδρυσης του ήταν ότι οι 7 τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι και η τότε Συντονιστική Επιτροπή  δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν πλέον στις νέες απαιτήσεις, που πρόεκυψαν μετά την ένταξη της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO,άλλα και επειδή τα προβλήματα ήσαν και είναι πλέον περισσότερα, μεγαλύτερα, πολυσύνθετα και αφορούν το σύνολο της Παλαιάς Πόλης, ενώ η επίλυση τους απαιτεί γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση μέσω ενός νέου θεσμικού και ευέλικτου οργάνου όπως αυτό του νέου συλλόγου.

Απεφασίσθη επίσης όπως οι υφιστάμενοι τοπικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι να συνεχίσουν να λειτουργούν εφόσον το επιθυμούν , με κύρια αρμοδιότητα την επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν στην περιοχή αρμοδιότητας των.Αυτό βεβαίως δεν αναιρεί το νόμιμο δικαίωμα κάθε μέλους, συλλόγου ή και απλού πολίτη μη ενταγμένου σε συλλόγους, να εκφέρει την άποψη του πάνω στα καίρια προβλήματα που αφορούν την παλαια πόλη.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου είναι μόνιμοι κάτοικοι που προέρχονται και από τις 7 περιοχές της Παλαιάς Πόλης ενώ το ΔΣ προέκυψε από ελεύθερες εκλογές στις 23/1/2019.

Η περιοχή ευθύνης του Συλλόγου (που είναι ολόκληρη η εντός των τειχών παλαιά πόλη) , οι σκοποί του και τα ιδρυτικά του μέλη , αναφέρονται αναλυτικά στο καταστατικό του. Αυτό το καταστατικό επικυρώθηκε από το Ειρηνοδικείο Κέρκυρας σύμφωνα με την υπ´αριθμ. 9/2018 διάταξη του και καταχωρήθηκε στο βιβλίο Σωματείων του Πρωτοδικείου Κέρκυρας στις 10/5/2018 με αρ. Μητρώου 1453. Το σωματείο είναι από τα λίγα που έχουν ΑΦΜ όπως απαιτεί ο νόμος, υποβάλλει κάθε έτος νόμιμα φορολογική δήλωση και έχει εγγραφεί ως οφείλει στο μητρώο πραγματικών δικαιούχων.

Κάθε προσπάθεια λοιπόν από γνωστούς κύκλους που ξαφνικά, μετά από 3 1/2 χρόνια δικής τους απραξίας,  προσπαθούν να αποδομήσουν το έργο και τις πράξεις  αυτού του Συλλόγου και μάλιστα αυτή την χρονική στιγμή, στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα του συνόλου των κατοίκων της παλαιάς πόλης και είναι όχι μόνο κατακριτέα αλλά και ύποπτη. Ένα είναι βέβαιο, θα πέσει στο κενό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ν. Ολύμπιος,Πρόεδρος-Π. Πέτρου, Αντιπρόεδρος-Κ. Μπατάς, Γραμματέας-Σπ. Καπέλλος,Ταμίας-

Αλ. Μυρίλλας, Μέλος -Αλ. Μαυρόπουλος, Μέλος-Χρ. Λούβρου, Μέλος.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!