Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Συμβούλιο στο Δ.Θέατρο πρότεινε ο Μ. Μπούκας- Η απάντηση Μεταλληνού

Να γίνει δημ. Συμβούλιο στο Δημ. Θέατρο και αφού ληφθούν όλα τα ενδεδειγμένα λόγω της κατάστασης μέτρα ζητά ο δημ. Σύμβουλος της παράταξης Σαρλή Μ. Μπούκας. Στο αίτημα απάντησε ο πρόεδρος του οργάνου Δ. Μεταλληνός.

 

Αναλυτικά:

Η πρόταση Μπούκα

 

Κύριε Πρόεδρε

του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων και Διαποντίων

καλέσατε (27/4/2020) συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη, επειδή, ορθώς, δεν ήταν δυνατόν να συνεδριάσουμε στην αίθουσα της Παλαιόπολης, εξαιτίας  των περιοριστικών μέτρων, λόγω κορωνοϊού.

Σας προτείνω, αντί της συνεδρίασης με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνονται ζωντανές στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Είναι χωροταξικά σε κεντρικό σημείο και προσβάσιμο σε όλους.

Είναι χωρητικότητας 800 περίπου θεατών και ως εκ τούτου είναι δυνατόν να μετέχουν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που αριθμούν τους 45.

Είναι απολύτως εφικτό, να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις των 2 τουλάχιστον μέτρων που επιβάλλει ο υγειονομικός κανόνας.

Μπορεί ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος που παίρνει το λόγο, να ομιλεί από μικροφώνου από το podium που θα στηθεί στη σκηνή του θεάτρου.

Έτσι θα ακούγεται καθαρά και θα υπάρχει η εγκατάσταση της καταγραφής του λόγου του.

Το Προεδρείο, μπορεί άνετα και με όλους τους υγειονομικούς κανόνες, να προεδρεύει από τη σκηνή του θεάτρου,

Έτσι μπορεί τα Δημοτικά μας Συμβούλια να διεξάγονται ζωντανά, χωρίς να παραλείπουμε όλους εκείνους τους κανόνες που επιβάλλονται για την προφύλαξη πιθανής μετάδοσης του κορωνοϊού.

Εκτός της παραπάνω εφικτής λύσης, τα θεωρεία του θεάτρου μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν από τους δημοσιογράφους που θέλουν να καταγράψουν τις διάφορες απόψεις, αλλά και τις αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Είναι βέβαιον ότι δεν είναι ο πλέον χρήσιμος τρόπος για την κοινωνία μας ένας χαρτοπόλεμος δελτίων τύπου κάθε δημοτικής παράταξης την επομένη των συνεδριάσεων.

Δεν οδηγεί πουθενά. Δεν ωφελεί τον πολίτη.

Επίσης, εφόσον το επιθυμούν, στα θεωρεία να υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις για τα ράδιο-τηλεοπτικά μέσα για την καταγραφή ζωντανής της συζήτησης του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Εξυπακούεται ότι σε ορισμένες θέσεις θα υπάρχουν όλα τα μέσα (απολυμαντικά χεριών, χαρτί καθαρισμού κλπ) ώστε να υπάρχει πλήρης τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Η κοινωνία μας έχει μεγάλη ανάγκη, μετά τον υποχρεωτικό εγκλεισμό της στο σπίτι, να ακούει και να πληροφορείται για θέματα υγειονομικά, οικονομικά, εργασιακά για την προσεχή πολύ κρίσιμη περίοδο, ιδιαίτερα για τον τόπο μας που η οικονομία μας εξαρτάται εν πολλοίς από τον τουρισμό.

Η εποχές που θα ακολουθήσουν είναι πολύ δύσκολες και οι πολίτες χρειάζονται ενημέρωση και καθοδήγηση.

Θεωρώ ότι η πρόταση πολύ εύκολα μπορεί να πραγματοποιηθεί με μεγάλη προσφορά στην κοινωνία μας και θετικό πολιτικό αποτύπωμα.

Δεν μπορώ να φανταστώ κανένα μεγάλο εμπόδιο που να μη μπορεί να ξεπεραστεί για την αποδοχή της πρότασης.

Εξαρτάται από τη θέληση και την ικανότητά σας να πραγματοποιηθεί άμεσα.

 

Η απάντηση Μεταλληνού

Αγαπητέ κύριε Μπούκα,

Επιθυμώ ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στην παράταξη του κ. Σαρλή και σε εσάς προσωπικά, για τον συνεχή γόνιμο προβληματισμό και την αντίστοιχη κατάθεση προτάσεων εκ μέρους σας, σε ό,τι αφορά στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.Θα ήθελα, όμως, να σας επισημάνω ότι η ενδιαφέρουσα πρότασή σας θα μπορούσε να είχε κατατεθεί πριν ή και κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και όχι μετά τη λήξη της, προκειμένου να συζητηθεί αρμοδίως στο Σώμα. Από χθες, μάλιστα, είχε κυκλοφορηθεί και στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, χωρίς όμως να ενημερωθεί το κατεξοχήν αρμόδιο Συλλογικό Όργανο, το Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ.). Την συγκεκριμένη ενέργειά σας θα την εκλάβω καλόπιστα, όχι ως άγνοια ή ασέβεια προς τις προβλεπόμενες διαδικασίες, αλλά ως ακούσια αστοχία εκ μέρους σας.

Εκτιμώ ότι αναγνωρίζετε την αποτελεσματικότητα και ικανότητα της δημοτικής Αρχής, η οποία κάτω από αντίξοες ως προς τη λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών συνθήκες έχει υιοθετήσει και εμπράκτως εφαρμόσει προτάσεις,  όπως αυτή των συνεδριάσεων του Δ. Σ. μέσω τηλεδιάσκεψης. Υποθέτω, ότι ο συγκεκριμένος τρόπος συνεδριάσεων σας βρίσκει σύμφωνο, καθότι ήδη θα γνωρίζετε ως ιατρός και αυτοδιοικητικός τις απαγορεύσεις, οι οποίες εκ των νομοθετικών ρυθμίσεων υπάρχουν και ισχύουν μέχρι σήμερα. Εξάλλου, αυτόν και μόνον αυτόν τον τρόπο υπογράψατε και ο ίδιος ότι δέχεστε για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ.

Στο πλαίσιο αυτό θα ήθελα να κάνω μια επισήμανση. Η χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. μέσω τηλεδιάσκεψης απέδειξε στην πράξη, ότι όλοι οι συμμετέχοντας είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις θέσεις τους δημοκρατικά και πολιτισμένα, οι απόψεις τους καταγράφηκαν πλήρως και με σαφήνεια και συνάμα οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα παρακολούθησης του συνόλου της συνεδρίασης αυτής σε πραγματικό χρόνο.

Σε ό,τι αφορά την ενδιαφέρουσα πρότασή σας για διεξαγωγή των συνεδριάσεων όχι με τηλεδιάσκεψη, αλλά στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας, αυτό είναι αδύνατον να συμβεί υπό το καθεστώς των απαγορεύσεων που προκύπτουν από τις νομοθετικές ρυθμίσεις, στην παρούσα φάση. Ως έγκριτος ιατρός γνωρίζετε καλύτερα από όλους μας τις οδηγίες των συναδέλφων σας στον Ε.Ο.Δ.Υ., αλλά και την κείμενη νομοθεσία. Θα σας πρότεινα με τη σειρά μου, να συζητήσετε την πρόταση αυτή με τους συναδέλφους σας στον ΕΟΔΥ και να μας ενημερώσετε στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.. Διότι, δυστυχώς δεν «εξαρτάται από τη θέληση και την ικανότητά μου να πραγματοποιηθεί άμεσα», όπως μου επισημαίνετε, η πρότασή σας. Σε κάθε περίπτωση και εφόσον οι συνθήκες και η νομοθεσία το επιτρέψουν, η πρότασή σας θα μπορούσε να είναι εφαρμόσιμη. Έως εκείνη τη χρονική στιγμή, θα συνεχισθούν οι τηλεδιασκέψεις.

Με την επιστολή μου αυτή, απαντώ αρμοδίως σε μια δημοσιοποιημένη σας πρόταση, που δεν κατατέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ.Θα σας παρακαλούσα, με τον εγνωσμένο σεβασμό που τρέφω προς το πρόσωπό σας, να υπάρχει συνεννόηση και συνεργασία, ούτως ώστε να μπορέσουμε να συμβάλλουμε όλοι στην ποιοτική αναβάθμιση του Δ.Σ., αλλά και ευρύτερα της τοπικής μας κοινωνίας.

Με εκτίμηση

 Δημήτριος Γ. Μεταλληνός

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!