Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Συμμετοχή του 5ου Γυμνασίου Κέρκυρας στο ERASMUS+ (KA1): «Προς ένα καινοτόμο και συμπεριληπτικό σχολείο»

Το 5ο Γυμνάσιο Κέρκυρας υλοποιεί κατά τη διάρκεια των σχολικών ετών 2022-2024 ευρωπαϊκό σχέδιο δράσεων κατάρτισης των εκπαιδευτικών του, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA1, με τίτλο «Προς ένα καινοτόμο και συμπεριληπτικό σχολείο».

Πιο συγκεκριμένα, τέσσερις εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, η μαθηματικός Γ. Αντωνίου, η φιλόλογος Μ. Μπούζερ, η καθηγήτρια της γερμανικής γλώσσας Γ. Σταυροπούλου και η φιλόλογος Δ. Τζουλάφη, παρακολούθησαν στην Πράγα της Τσεχίας επιμορφωτικό πρόγραμμα πέντε ημερών, από 27/11/2023 έως 1/12/2023, με τίτλο: “Developing Social and Emotional Intelligence”.

Οι προαναφερθείσες εκπαιδευτικοί γνώρισαν τρόπους μέσω των οποίων παιδιά και ενήλικες αποκτούν και εφαρμόζουν αποτελεσματικά τη γνώση. Ήρθαν, επίσης, σε επαφή με δεξιότητες απαραίτητες για τη διαχείριση των συναισθημάτων, ώστε να αναπτύξουν την ενσυναίσθηση και να πετύχουν θετικές σχέσεις στη σχολική πραγματικότητα. Ενημερώθηκαν σχετικά με στρατηγικές διαχείρισης στρεσογόνων καταστάσεων και συζήτησαν με εκπαιδευτικούς άλλων χωρών τους τρόπους επίτευξης εποικοδομητικής επικοινωνίας και ανατροφοδότησης στην τάξη.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, την Ισπανία και τη Λιθουανία. Η κινητικότητα περιλάμβανε ξενάγηση στα αξιοθέατα της Πράγας. Το σχέδιο κινητικότητας έχει λάβει έγκριση από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκ μέρους των συμμετεχουσών εκπαιδευτικών,

Δέσποινα Τζουλάφη

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!